Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Piața lubrifianților este în scădere, dar „curge” în direcția produselor de calitate

Autor: Aurelian Adrian Butoi
04 ianuarie, 2014
Deși suntem una dintre țările cu cele mai mari producții de produse petroliere din Europa, consumul a scăzut semnificativ în ultimii ani în România, atât în ceea ce privește combustibilul, dar mai ales dacă ne referim la piața lubrifianților. În mai puțin de 10 ani, românii au ajuns să folosească aproape de două ori mai puține produse din gamele uleiurilor de motor sau a lubrifianților industriali. Deși suntem una dintre țările cu cele mai mari producții de produse petroliere din Europa, consumul a scăzut semnificativ în ultimii ani în România, atât în ceea ce privește combustibilul, dar mai ales dacă ne referim la piața lubrifianților. În mai puțin de 10 ani, românii au ajuns să folosească aproape de două ori mai puține produse din gamele uleiurilor de motor sau a lubrifianților industriali. Piața lubrifianților suferă modificări și adaptări specifice unei perioade incerte, jucătorii din acest domeniu înregistrând rezultate în scădere influențate atât de orientarea clienților, dar și de reglementările de mediu. Motivele înjumătățirii consumului »

Timbrul de mediu a dus piata de leasing financiar la -16%

Piata de leasing financiar a scazut in primul semestru cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 546 milioane euro, pe fondul introducerii timbrului de mediu si al reducerii achizitiei de vehicule noi, conform »

Anvelopele au viata si dupa ce ies din uz

Numarul anvelopelor creste direct proportional cu extinderea parcului auto global. Din obiectele negre, geoaie si poluante, se pot obtine insa comori verzi, energie, materii prime.  Pneurile sunt asadar, deopotriva »

Lipsa infrastructurii specifice tine pe loc transportul eco

Transportul reprezinta a doua mare sursa de poluare a mediului, imediat dupa sectorul energetic. Insa la fel de adevarat este ca Pamantul nu se poate „invarti” fara transport, acesta stand la baza economiei. »

Operatorii de salubritate spun DA cerintelor „verzi” ale UE

Oglinda igienei urbane a unei localitati reflecta, pe langa nivelul de salubrizare menajera (deseuri de la populatie si de la agentii economici) si pe cel al salubrizarii stradale, care are ca scop principal realizarea »

Controversa auto in 2013: taxa de mediu

Proiectul noului timbru de mediu a ravasit piata auto, transportatorii si toti soferii in general, aducand cu sine pozitii pro si contra. Aceasta noua taxa auto se va plati o singura data pe toata durata de viata a autovehicului »
Cele mai citite stiri