General Motors suferă pierderi financiare substanțiale în urma despăgubirilor achitate

Stefania-Alina Hasan
martie 14, 2016 0 comentarii
General Motors a fost dat în judecată de către șoferii Statelor Unite, în cazul depistării unor probleme ale comutatorului de pornire. 
 
Constructorul va fi audiat într-un tribunal din Manhattan în această săptămână pentru a se decide dacă este răspunzător pentru accidente, decese sau trebuie să returneze contravaloarea vehiculelor pierdute.
 
Alegerea juriului va începe luni, acesta fiind al doilea proces într-un caz în care se presupune că accidentul a survenit din cauza ineficienței comutatorului. Defecțiunea, pe care anumiți angajați o știau de câțiva ani, a fost motivul de rechemare în service a peste 2.6 milioane de vehicule în 2014 și a implicat aproximativ 400 de cazuri mortale sau cu grav răniți.
 
Chiar dacă până în prezent au fost achitați 2 miliarde de dolari reprezentând penalități, General Motors încă se confruntă cu nenumărate procese. Au fost efectuate o mulțime de teste asupra juriului, pentru a fi stabilit modul în care aceștia vizualizează dovezile, tocmai pentru a conferi greutate cazurilor.  
Avocații reclamaților au estimat o valoare a pierderilor de aproximativ 10 miliarde de dolari.