Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Productia de utilitare Dacia, mutata definitiv in Maroc

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Cristian A. Ionescu
20 septembrie, 2012
Dacia a oprit definitiv productia modelului Logan Van la inceputul lunii august, iar saptamana aceasta a eliminat modelul utilitar din oferta comerciala, odata cu lansarea oficiala a modelelor Dokker si Dokker Van.

Strategia francezilor de la Dacia este ca productia de vehicule utilitare din gama brand-ului romanesc sa se relocheze complet la fabrica din Tanger, Maroc. Astfel, atat Logan Van, cat si Logan Pick-up au fost retrase de pe linia de productie a fabricii din Mioveni in acest an.

Nu doar Dacia a decis sa opreasca productia de utilitare in Romania deoarece si Ford a sistat asamblarea modelului Transit Connect, la sfarsitul anului trecut, pentru a face loc monovolumului B-Max. Astfel, singurele vehicule utilitare produse in Romania raman camioanele peste 18 tone ale Roman Brasov.

In 2012, la fabrica Dacia de la Mioveni, s-au produs aproape 7.600 de utilitare Logan Van si peste 3.400 de camionete Logan Pick-up. De la lansarea din 2007 si pana in luna august a acestui an au fost asamblate in total peste 53.000 de unitati din modelul Logan Van in valoare totala de aproape 500 milioane euro, reprezentand sub 4% din productia totala a uzinei.

 

Cele mai vizualizate:

CURS VALUTAR

EUR 4.4412
USD 3.5697
GBP 5.5942
CHF 3.6935
Aprilie 2014

Luna mobilității ecologice

Așa cum v-am obișnuit, dedicăm luna aprilie mobilității ecologice și mediului înconjurător. În acest număr al revistei Transporter aflați care sunt cele mai prietenoase »
ABONEAZA-TE » RASFOIESTE ONLINE »