Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Vom avea anvelope fabricate din... papadii

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Stefania-Alina Hasan
12 aprilie, 2013
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Munster a studiat latexul continut de papadii si a descoperit ca acestea produc o guma elastica – echivalenta in calitate cu latexul produs de arborele de cauciuc. Aceasta descoperire ar putea transforma planta salbatica intr-o sursa importanta de materie prima pentru fabricarea anvelopelor.

Continental, producatorul de componente pentru industria auto, a recunoscut potentialul acestor rezultate si face pasii urmatori, fiind membrul unui consortiu format din institute de cercetare si parteneri industriali, care intentioneaza sa transforme ideea in produse pentru piata.

“Succesul transformarii papadiilor intr-o sursa de cauciuc natural ne-ar permite sa raspundem in timp relativ scurt la modificarile alimentarii cu materii prime. In fond, planta are nevoie doar de un an de la sadire pana la recoltare. O plantatie obisnuita de cauciuc se face intr-o perioada de cinci-sapte ani, de la prima brazda, pana la recoltarea latexului. Boris Mergell, seful departamentului de materiale pentru anvelope,  dezvoltarea si industrializarea proceselor din cadrul companiei Continental.

Cauciucul reprezinta o parte importanta dintr-o anvelopa, de aproximativ 40%. Cauciucul natural este obtinut din latexul din arborele de cauciuc, dar comenzile sunt mai mari decat resursele si, mai mult, o infectie fungica ameninta arborele de cauciuc. In cazul cauciucului sintetic, resursele de petrol sunt cele care influenteaza productia.

Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Primul test cu MAN TGX V8
Transport urban in Munchen

Articole din editia curenta

    Logistica și transportul în automotive
  • Cover Story: Mamutul logistic de la Mioveni
  • Vocea Transportatorilor: Transportul intracomunitar, o sabie cu două tăișuri
  • Eveniment: CEMAT 2014 - cele mai bune stivuitoare în 2014
  • Test-drive: Mezinul familiei olandeze, DAF LF
  • Special: Nu ești blocat în trafic, tu ești traficul
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501