Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Federal-Mogul lanseaza produse pentru motoare de dimensiuni reduse si pentru cele cu Start&Stop

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Stefania-Alina Hasan
16 aprilie, 2013
Pe piata auto exista o cerere tot mai mare din partea producatorilor pentru motoare mai puternice la dimensiuni din ce in ce mai mici. Intr-un astfel de motor, presiunea la care sunt supuse piesele creste, favorizand astfel cererea de piese care rezista unor solicitari termice si mecanice tot mai intense.

MULTIMEDIA | MAI MULTE FOTO

Pistoanele DuraBowl

Federal-Mogul a lansat pistoanele DuraBowl sub marca Nüral, care au o durata de viata de pana la 4 ori mai mare si care raspund cererii actuale de crestere a puterii motoarelor diesel.

In ultimii zece ani, puterea obisnuita a  motoarelor diesel pentru autovehicule a crescut de la 50kW/litru (67CP/litru) la aproximativ 70kW/litru (94CP/litru). „Aceasta tendinta se va accelera probabil ca urmare a presiunilor legislative tot mai puternice privind reducerea valorilor tinta de CO2”, spune Paul Vure, director Federal-Mogul pentru servicii tehnice pe piata aftermarket din Europa.

Design-ul premiat DuraBowl asigura o rezistenta mai mare a capului de piston, ceea ce duce la o durata de viata de peste patru ori mai mare decat cea a pistoanelor din aluminiu turnate conventional prin gravitatie.

Procesul de fabricatie DuraBowl presupune retopirea aliajului din jurul camerei de ardere din capul de piston, ceea ce mareste semnificativ rezistenta la oboseala a aluminiului.

Piesele au fost create de departamentul VCS (Vehicle Component Solutions) al Federal Mogul si acum sunt disponibile si pentru reparatorii independenti de motoare, pe piata aftermarket. Aceste componente se gasesc deja, ca piese OE, in mai multe motoare diesel de mare putere apartinand unor marci prestigioase.

Cuzinetii IROX

Federal-Mogul a lansat si cuzinetii pentru motoare Glyco IROX pentru piata aftermarket. Tehnologia IROX, utilizata acum pe scara larga de producatorii de echipamente originale, rezolva problemele de lubrifiere legate de repornirea frecventa a motoarelor hibride si a altor motoare populare cu sisteme de start-stop. In acelasi timp, rezolva si problemele legate de cresterea sarcinilor mecanice, care apar la motoarele de mici dimensiuni cu putere foarte mare.

Acesta noua tehnologie poate mari de peste cinci ori durata de viata a cuzinetilor palier si a cuzinetilor de biela si poate reduce cu pana la 50% frecarile, in comparatie cu straturile metalice de alunecare. 

„Atunci cand un motor se opreste, uleiul se indeparteaza treptat de suprafetele de contact, ducand la un contact direct, metal pe metal, la repornire”, spune Paul Vure, director pentru servicii tehnice pe piata aftermarket europeana. „Numarul de reporniri ale sistemelor start-stop creste atat de dramatic incat este nevoie de cuzineti foarte speciali care sa reziste la conditii de lubrifiere redusa. IROX este o solutie la indemana pentru rezolvarea acestor dificultati tehnice.”

Tehnologia IROX este o tehnologie inovativa care cuprinde cuzineti acoperiti cu polimeri, care rezista la functionarea de scurta durata fara lubrifiere.

Federal-Mogul este o companie de top la nivel global in domeniul productiei si disributiei de piese si servicii pentru fabricantii si operatorii de service din intreaga lume, atat pe piata autovehiculelor si echipamentelor auto, cat si pe piata energetica sau industriala.

Portofoliu de produse pe piata pieselor de schimb: lamele pentru stergatoare ANCO, bujiile, stergatoarele si filtrele Champion, produsele pentru motoare din gamele AE, Glyco, Goetze, Nüral, Payen si Sealed Power, piesele pentru directie si suspensie din gama MOOG si componentele pentru sistemul de franare din gamele Ferodo si Wagner.

Cele mai citite stiri