Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Cum pot circula vehiculele electrice fara baterii

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Loredana Ciubotaru
07 august, 2013

MULTIMEDIA | MAI MULTE FOTO

Coreea de Sud tocmai a inaugurat primele drumuri capabile sa alimenteaze cu energie vehiculele electrice care circula, astfel s-a eliminat dependenta de acumulatori costisitori.

In reteaua de drum sunt ingropate cabluri electrice, imediat sub stratul de asfalt, protejate de intemperii si perfect izolate impotriva electrocutarii accidentale. Transferul de energie este realizat prin efect de rezonanta magnetica, cu ajutorul unor elemente captatoare montate de-a lungul podelei autobuzelor experimentale. Pentru mobilitate si in afara retelelor amenajate, vehiculele contin totusi si un banc de acumulatori, dar de capacitate mai mica si mai putin costisitori decat solutiile instalate pe vehicule electrice complet autonome.

Se pare ca Institutul Coreean pentru Stiinta si Tehnologie Avansata a realizat o noua tehnologie, numita SMFIR (Shaped Magnetic Field in Resonance), care a ajutat la constructia unor astfel de drumuri.  De asemenea, in podeaua autovehiculului este instalata o pereche de bobine, la aproximativ 17 cm de elementul transmitator, astfel  energia difuzata este captata in virtutea efectului de rezonanta magnetica.  

Deocamdata reteaua de transport in lungime de 24 km, instalata in orasul Gumi din Coreea de Sund, este singura de acest gen din lume. Cele doua vehicule OLEV (Online Electric Vehicles) experimentale asigura transportul intre statia de cale ferata locala si regiunea In-dong. Incurajate de rezultatele programului pilot, autoritatile locale planuiesc extinderea retelei de transport si suplimentarea parcului de vehicule cu inca 10 autobuze OLEV pana in anul 2015.

Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Primul test cu MAN TGX V8
Transport urban in Munchen

Articole din editia curenta

    Logistica și transportul în automotive
  • Cover Story: Mamutul logistic de la Mioveni
  • Vocea Transportatorilor: Transportul intracomunitar, o sabie cu două tăișuri
  • Eveniment: CEMAT 2014 - cele mai bune stivuitoare în 2014
  • Test-drive: Mezinul familiei olandeze, DAF LF
  • Special: Nu ești blocat în trafic, tu ești traficul
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501