Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

MAN instruieste soferii autocarelor care transporta echipele din Bundesliga

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Aurelian Adrian Butoi
09 septembrie, 2013
MAN si Neoplan transporta echipele a 13 formatii de fotbal din prima liga germana, dar producatorul se implica si in instruirea soferilor prin programul MAN ProfiDrive, pentru manevrarea in siguranta a masinilor.

MULTIMEDIA | MAI MULTE FOTO

Echipele de fotbal din Germania parcurg anual cate 60.000 de km la bordul autocarelor, iar soferii sunt extrem de solicitati prin orare fixe, blocaje in trafic, conditii de drum diversificate sau intrari si iesiri stramte in stadion.

„Sa-ti cunosti foarte bine masina si sa intervii corect in situatii de criza, inseamna evitarea accidentelor. Aceste deprinderi le transmitem in seminariile noastre. Cluburile sportive se pot baza deci pe faptul ca vor circula nu numai confortabil, dar si in siguranta pe strada“, declara Rolf Lechner, Head of International Training Bus la MAN ProfiDrive.

In centrul ADAC pentru siguranta in trafic din Schlusselfeld, Bavaria de Nord, s-au intalnit soferii de autocar ai echipelor FC Bayern Munchen, Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Hannover 96, Werder Bremen si TSG 1899 Hoffenheim, pentru a participa la instruirea de siguranta MAN ProfiDrive.

In partea teoretica, expertii MAN au oferit informatii cu privire la caracteristici fizice in trafic si au detaliat tehnica vehiculelor. Totodata, participantii au invatat sa lucreze cu diversele sisteme de asistenta in trafic. Cunostintele acumulate au putut fi puse in practica la finalul cursului. Pe pista ADAC de testare, soferii au invatat sa-si controleze autocarele si in situatii critice: turbioane de apa, de aer sau surse neprevazute de pericole, care necesita reactii rapide si o manevrare corecta a masinii.    

 

Cele mai citite stiri