Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Limitare de viteza la 120 km/h pentru autovehiculele comerciale usoare

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: transporter.ro
07 octombrie, 2013
Autovehiculele comerciale usoare vor circula cu o viteza limitata pentru a reduce consumul de carburant si emisiile de dioxid de carbon.

Oficialii europeni din cadrul comisiei pentru mediu au votat pentru limitarea vitezei autoutilitarelor la 120 de km/h. Totodata, parlamentarii europeni si-au exprimat votul si pentru reducerea consumul de carburant si introducerea unor limite mai stricte de emisii de dioxid de carbon pana in anul 2025.

Oficialii de la Bruxelles spera ca limitarea vitezei autoutilitarelor sa incurajeze producatorii sa utilizeze motoare cu o capacitate mai mica, pentru a reduce consumul mediu de carburant si emisiile de dioxid de carbon cu cel putin 6 procente.

Mai mult chiar, sondajele efectuate in Germania, Italia, Marea Britanie si Olanda indica un sprijin puternic al publicului in favoarea acestei masuri.

Totusi, europarlamentarii au respins reducerea actualei limite de 147 g CO2/km, propusa pentru anul 2020, pe motiv ca masura este mult prea ambitioasa, in comparatie cu limita propusa pentru autoturisme 95g CO2/km.

In plus, ultimele studii au aratat faptul ca decizia initiala pentru limita de 147 g CO2/km a fost luata pe baza unor informatii eronate referitoare la emisiile autoutilitarelor si la costurile reducerii acestora.

Cele mai citite stiri