Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

OPINIE. Statul precum polițistul în intersecție

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Aurelian Adrian Butoi
04 ianuarie, 2014
De câte ori nu vi s-a întâmplat să fiți blocați în trafic și să vă întrebați de ce se circulă atât de greoi, iar când ajungeți în intersecție să observați că un om al legii, de altfel bine intenționat, mai mult încurcă decât descurcă. Când se circulă bine într-o parte, se blochează în cealaltă. Cam așa merg lucrurile și cu legile menite să impulsioneze economia și colectarea taxelor la buget.

„Polițiștii” din intersecțiile de pe holurile Guvernului nu reușesc altceva decât să pună bețe în roate celor care mai muncesc pe bune în România, și așa puțini. Toate acestea se întâmplă prin noul Cod al Insolvenței care face mai dificilă desfășurarea procedurii și reorganizarea companiilor, care dă posibilitatea declanşării executărilor silite individuale în timpul procedurii de insolvenţă. Mai simplu spus, care favorizează falimentul.După mulţi ani în care creditorii au incriminat procedurile de insolvenţă considerându-le o „umbrelă" a datornicilor, autorităţile au trecut în extrema cealaltă, punând la zid debitorii prin eliminarea posibilităţii reale de reorganizare. Au dat deci drumul „intersecției” din celălalt sens, blocând-o pe sensul principal.

Urmează noul Cod Rutier care le permite șoferilor să bea o bere și apoi îi arde la buzunar cu salariul pe un an și îi lasă pietoni pentru alți doi. Continuă cu impozitul forfetar, care îi taxează pe cei din piața serviciilor în mod diferențiat, fără un temei logic pentru aplicare în funcție de domeniul de activitate. Cele mai vizibile sunt cazurile patronilor de service-uri auto, considerați printre cei mai mari evazioniști din România. Din 2014, aceștia vor fi taxați după suprafața atelierului de reparații, fără să se țină cont dacă repară camioane sau trotinete.

Nu am nimic cu „polițiștii” din Guvern, dar nu poți să ai pretenția că dirijezi bine un stat cu pretenții europene, când ție îți lipsește și cea mai elementară noțiune despre ceea ce înseamnă dezvoltare prin echitate. Lipsa viziunii este coroborată cu faptul că ești cu gândul la „altele”, în loc să fii concentrat pe treaba pentru care ai fost numit șef pe „intersecție” și uite așa legi și ordonanțe precum noul Cod al Insolvenței, noul Impozit Forfetar sau noul Cod Rutier ajung să fie promulgate, deși ele sfidează orice prevedere constituțională.

 

Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Primul test cu MAN TGX V8
Transport urban in Munchen

Articole din editia curenta

    Logistica și transportul în automotive
  • Cover Story: Mamutul logistic de la Mioveni
  • Vocea Transportatorilor: Transportul intracomunitar, o sabie cu două tăișuri
  • Eveniment: CEMAT 2014 - cele mai bune stivuitoare în 2014
  • Test-drive: Mezinul familiei olandeze, DAF LF
  • Special: Nu ești blocat în trafic, tu ești traficul
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501