Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Nissan E-NV200 va fi disponibil și pe piața din Europa

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Andrei Stoica
25 iulie, 2014
Nissan va lansa o versiune electrică a autoutilitarei NV200 în luna octombrie a acestui an, în Japonia, urmând ca până la sfărșitul lui 2014 să înceapă producția și pe continentul european. E-NV200 este numele pe care îl va avea utilitara propulsată exclusiv de un motor electric.

E-NV200, ce va folosi platforma modelului Leaf (mașina electrică pentru oraș a japonezilor), este prima încercare a producătorului de a lansa pe piață un vehicul pentru uz comercial în versiune full-electric.

Cu toate că E-NV200 va folosi componente de la modelele existente NV200 și Leaf, utilitara va avea totuși nevoie de piese noi, proiectate pentru a adapta propulsorul electric la caroseria van-ului. De asemenea, va fi nevoie de un nou sistem de frânare hidraulic, capabil să recupereze energia generată de frâne, pentru a extinde autonomia.

Conform Nissan, motorul electric va genera 80 de kW și va oferi o autonomie de aproximativ 170 de km, cu aproape 100  de km mai mult decât Leaf.

Odată ce va fi lansat pe piața europeană, E-NV 200 va avea un preț estimat de 27.500 de euro și va putea fi cumpărat și în versiuni cu 7 sau 8 locuri, pentru transportul persoanelor.

Cele mai citite stiri