Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Belarus: autorităţile au intensificat controlul asupra circulației camioanelor

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Laura Cioba
01 august, 2014
Inspecția în transporturi din Republica Belarus a intensificat controlul asupra circulației traficului rutier de mărfuri pe drumurile naționale din cauza caniculei, a anunțat Ministerul Transporturilor și Comunicațiilor de la Minsk.

Temperaturile ridicate ale aerului afectează starea drumurilor, iar pentru prevenirea deteriorării stratului de asfalt în fiecare an sunt impuse restricții sezoniere”, informează Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor de la Minsk.

Restricțiile provizorii pentru traficul greu în Belarus au fost introduse în a doua jumătate a lunii mai și vor fi în vigoare până pe 31 august 2014.

În această perioadă, pe timp de zi (de la orele 11.00 până la 21.00 inclusiv) la o temperatură a aerului de peste 25 de grade Celsius este restricționată circulația pentru camioanele a căror sarcină pe axă depășește 6 tone.

Automarfarele pot circula doar în intervalul orelor 21.00 – 11.00. Normele nu vizează transportul de pasageri, animale vii, flori, ajutoare umanitare, mărfuri periculoase și perisabile, cereale, beton asfaltic și bitum rutier.

Excepție fac și transporturile în situații excepționale, precum și cele implicate în întreținerea drumurilor rutiere. Pe drumuri cu restricții au fost montate indicatoare speciale, iar pentru mijloacele de transport vizate au fost amenajate parcări speciale.

 

Cele mai citite stiri