Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

O contestaţie la fiecare şapte kilometri pentru Autostrada Sebeş-Turda

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Laura Cioba
03 octombrie, 2014
Construcţia autostrăzii Sebeş-Turda se poate transforma într-o afacere păguboasă pentru ţara noastră. România riscă să piardă bani europeni, după ce în urma licitaţiei au fost depuse 10 contestaţii.

Autorităţile de la Compania de Drumuri şi Autostrăzi nu se grăbesc să rezolve plângerile depuse cu privire la licitaţia în ceea ce priveşte construcţia autostrîzii Sebeş-Turda.

În aceste condiţii, inaugurarea celor 70 de kilometri de autostradă, programată pentru 2016, ar putea întârzia, iar statul român riscă să plătească și mai mulţi bani din buget, potrivit Digi24.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor spune că deşi plângerile au fost depuse la finalul lunii decembrie şi la începului acestui an, CNADNR nu i-a trimis dosarul achiziţiei astfel încât să se poată rezolva contestaţiile.

Cele mai multe sunt pentru lotul 2 al autostrăzii,4 contestaţii. Plângerile au venit după ce, spun surse din Compania de Drumuri, licitaţiile au fost câştigate de firmele clasate pe locurile 2 şi 3 din punct de vedere al ofertei financiare.

De exemplu, chiar dacă firma Impregilio a întârziat lucrările la lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu cu cel puțin un an și jumătate, italienii, cu oferta clasată pe locul 3, respectiv 120 milioane de euro, au fost declarați câștigătorii licitației primului tronson din autostradă.

Valoarea unui kilometru de autostradă este de 6 milioane euro.

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501