Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

2013, un an cu inițiative

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: transporter.ro
10 Decembrie, 2013
La fiecare sfârșit de an, toată lumea își propune să facă retrospective, să tragă linii, să numere încasările și să bifeze targeturile stabilite la începutul anului. A devenit un lucru atât de bine intrat în reflex, încât din momentul în care se apropie sfârșitul lui noiembrie ceva face click în mentalul colectiv. Brusc, toți sunt ocupați; nimeni nu mai are timp de nimic. E un bâzâit continuu în business; se fac deja planurile și bugetele pentru 2014, și,de fapt, cred că aici e și problema. Toată lumea e atât de concentrată pe ce va să vie, că uită de ce-a fost. Iar în cazul în care nu uită, pur și simplu transformă 2013 într-un tabel cu plusuri și minusuri.

Ceea ce mi se pare ciudat, dacă transpunem situația pe segmentul transportului de persoane, este că la o primă privire de ansamblu lucrurile sunt aproape neschimbate față de 2012. Ținând cont de tot ce s-a scris și vorbit în ultima lună, din nou pare că domeniul doarme. Dar nu e așa.

Anul 2013 a fost, din punctul meu de vedere, un an plin de inițiative la nivel de transport public: implicare în multe proiecte (unele și recompensate), implementarea a destul de multe măsuri care să schimbe lucrurile în bine, conferințe și discuții destule ca număr pe teme precum mobilitatea urbană, inovația în transport și orașe sustenabile. Probabil considerați, totuși, că se vorbește de prea mult timp despre o schimbare care nu se petrece, dar lucrurile chiar au luat o nouă turnură. Poate nu în toată țara, dar e bine și cu pași mărunți.

A crescut totuși numărul de autobuze noi înmatriculate. Semn că regiile fac ele ceva ca să le meargă puțin mai bine. Sunt și multe în faliment, sunt și zone care stau incredibil de prost la capitolul transport de persoane, sunt și scandaluri din cauza intereselor care primează, dar, cu toate astea, ceva se mișcă și e foarte important să nu transformăm inițiativele în simple plusuri într-un tabel de sfârșit.

 
Autor: Roxana Burghină 
Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Primul test cu MAN TGX V8
Transport urban in Munchen

Articole din editia curenta

    Logistica și transportul în automotive
  • Cover Story: Mamutul logistic de la Mioveni
  • Vocea Transportatorilor: Transportul intracomunitar, o sabie cu două tăișuri
  • Eveniment: CEMAT 2014 - cele mai bune stivuitoare în 2014
  • Test-drive: Mezinul familiei olandeze, DAF LF
  • Special: Nu ești blocat în trafic, tu ești traficul
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501