Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Noul Cod Rutier ar putea revoluţiona legislaţia rutieră română!

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Laura Cioba
04 Aprilie, 2014
În urmă cu câteva luni, fostul ministru al Internelor, Radu Stroe anunţa cu surle şi trâmbiţe că pregăteşte schimbări rutiere drastice pentru şoferi. Şi, după mai multe discuţii purtate cu unii dintre colegii săi din PNL, Stroe a înaintat într-o dezbatere publică o formă revizuită a Codului Rutier, care nici în ziua de azi a fost definitivată.

Reglementări peste propuneri legislative şi propuneri legislative peste amendamente. Cam acesta este tabloul care conturează în acest moment “noutatea” Codului Rutier. Şi, cum suntem doar la stadiul de “alba-neagra” la acest capitol, nu putem face altceva decât să ghicim cam care ar fi reglementările posibile care ar putea “revoluţiona” noul cod rutier.

Alba-neagra cu Noul Codul Rutier

Printre multele propuneri legislative cu privire la reglementarea noului Cod Rutier se numără şi următoarele: şoferii începători ar trebui să fie însoţiţi în deplasările nocturne, valabilitatea permiselor ar putea fi modificată în funcţie de vârstă, limita alcoolemiei la volan e posibil să scadă la 0,2 la mie, iar amenzile ar putea să crescă. În plus, Comisiile parlamentare au adoptat un amendament conform căruia, conducătorul auto posesor de permis pentru categoriile B1 şi B, care are o vechime mai mică de un an de la obţinerea carnetului, are obligaţia de a nu conduce vehicule din categoria B sau BE cu o putere a motorului mai mare de 110kw şi, să nu le conducă pe cele din categoria A1, A2 (dacă nu a posedat anterior permis pentru categoria A1), B1, B şi BE pe timpul nopţii pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă şi polei. Mai mult, amendamentul mai prevede obligaţia pentru aceşti şoferi, să nu conducă pe autostrăzi pe timp de noapte sau pe timpul zilei când vizibilitatea este redusă sub 100 de metri şi, să fie însoţiţi de o persoană adultă, posesor al permisului de conducere cu o experienţă de cel puţin cinci ani în deplasarea pe timp de noapte pentru vehiculele din categoria B sau BE.... 

Articolul integral poate fi citit în ediţia tipărită Aprilie 2014 a Revistei Transporter.

 

Pentru abonamente, înregistrați-vă aici.

Cele mai citite stiri