Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Noi proiecte de infrastructură finanțate din bani europeni

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Andrei Stoica
11 decembrie, 2014
Autostrada Montana între Borş şi Ungheni, autostrada Dunăre-Marea Neagră între Constanţa-Bucureşti-Craiova-Constanţa, magistrala de metrou Bragadiru-Voluntari şi cea către Otopeni se numără printre propunerile pe care România le-a înaintat Comisiei Europene pentru a fi finanţate dintr-un fond special de 21 de miliarde de euro, destinat investiţiilor strategice din Uniunea Europeană.

Pe lista propunerilor transmise de Guvern apar proiecte care nu au fost incluse în masterplanul general de transport, document care arată prioritățile României în materie de infrastructură de transport până în 2030.

Autostrada Montana, care va parcurge România de la vest la est, între Borș-Gilău-Turda-Târgu Mureș-Iași-Ungheni, este cea mai importantă investiție pentru care România cere bani din fondul de 21 miliarde euro. Un alt proiect mare de infrastructură rutieră este autostrada Dunăre-Marea Neagră (Constanţa-Bucureşti-Alexandria-Craiova-Dr. Tr. Severin-Lugoj-Timişoara-Arad-Nădlac), cu un cost de 6,3 miliarde euro.

Un alt proiect propus Comisiei Europene este o autostradă de centură pentru Capitală, cu o valoare estimată la 1,6 miliarde de euro. De asemenea, există posibilitatea finanțării din fondul special pentru lucrările la magistrala de metrou Bragadiru-Voluntari (3,1 mld. euro) sau metroul către Otopeni (1,3 mld. Euro).

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501