Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Statistici europene cu privire la transportul public cu autobuzul

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: transporter.ro
07 Mai, 2014
Autobuzele şi autocarele sunt principalele elementele  ale lanţului mobilităţii durabile, punând la dispoziţie oricui servicii de transport sigure, integrate social şi ecologice. Adesea se pune la îndoială eficienţa unui astfel de mijloc de transport într-o metrolopolă, şi mulţi oameni aleg să folosească maşinile personale în detrimentul transportului public. Statisticile la nivel european arată că o călătorie cu autobuzul este mai sigură, mai ieftină şi de foarte multe ori mai rapidă.

Vesticii preferă autobuzul

În fiecare an, europenii de la Lisabona la Moscova, parcurg aproximativ 700 de miliarde de pasageri-kilometri cu autobuzul şi autocarul, 55% din totalul populaţie din Europa alegând să circule cu aceste mijloace de transport, 45% optând pentru cale ferată, tramvai sau metrou. Studiile la nivel european arată că în medie, locuitorii din partea de vest a continentului călătoresc mai mult cu autobuzul  decât cu orice alt mijloc de transport public: 1.050 de kilometri, spre deosebire de 755 parcurşi cu trenul şi doar 111 cu tramvaiul şi metroul.

Scandinavii sunt în fruntea clasamentului când vine vorba de utilizarea autobuzelor, urmaţi de austrieci şi de italieni. Un danez străbate în jur de 2.100 km cu autobuzul, în timp ce un locuitor din Grecia ajunge în medie la 500 km.

 Articolul integral poate fi citit în ediţia tipărită Mai 2014 a Revistei Transporter.

Pentru abonamente, înregistrați-vă aici.

Cele mai citite stiri