Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Traficul suntem noi

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: transporter.ro
03 Mai, 2014
Între 21 şi 23 mai, în Leipzig se desfăşoară Forumul Internaţional de Transport (International Transport Forum), a cărui temă centrală în acest an este „Transport pentru o lume în schimbare”.

La începutul acestei luni, secretarul Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon, încuraja membrii Uniunii Internaţionale a Transportului Public (UITP) să arate celoralalte state „mai încete în dezvoltare” iniţiativele lor pentru ecologizarea transportului în comun. Între 11 şi 12 iunie va avea loc o altă conferinţă internaţională, European Mobility Conference, direcţionată tot către dezvoltarea unor sisteme de transport mai economice, mai ecologice şi mai în ton cu nevoile călătorului de rând.

Ceea ce vreau să subliniez prin această enumerare nu este multitudinea de evenimente canalizate într-o singură direcţie, ci importanţa şi seriozitatea paşilor făcuţi către crearea sau dezvoltarea unor sisteme de transport sustenabile. Vreau doar să înţelegem toţi că lucrurile se schimbă, chiar dacă noi, în bula noastră, nu le conştientizăm.

Aruncând ochii mai aproape de casă, şi în România trebuie să recunoaştem că se mişcă anumite lucruri. Le place sau nu, autorităţile sunt constrânse din mai multe direcţii să ia atitudine şi să sprijine schimbarea, iar asociaţiile care militează pentru oraşe civilizate nu mai sunt doar o voce pierdută în mulţime, ci se fac auzite (ex.: „Nu eşti blocat în trafic, tu eşti traficul!”). Aşteptăm cu interes să vedem ce alte iniţiative ies la rampă şi în ce alte moduri creative vor demonstra românii că ei sunt schimbarea.

Autor: Roxana Burghina 

Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Primul test cu MAN TGX V8
Transport urban in Munchen

Articole din editia curenta

    Logistica și transportul în automotive
  • Cover Story: Mamutul logistic de la Mioveni
  • Vocea Transportatorilor: Transportul intracomunitar, o sabie cu două tăișuri
  • Eveniment: CEMAT 2014 - cele mai bune stivuitoare în 2014
  • Test-drive: Mezinul familiei olandeze, DAF LF
  • Special: Nu ești blocat în trafic, tu ești traficul
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501