Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Austria: autocolantul obligatoriu privind clasa de emisie a autovehiculului a fost introdus

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Laura Cioba
09 ianuarie, 2015
De la 1 ianuarie, şoferii de autovehicule din clasa N ( inclusiv camionete şi maşini de teren) care circulă în zona Vienei şi în partea de Est a Austriei Inferioare trebuie să-şi procure şi să aplice un autocolant care să indice clasa de emisii poluante din care face parte vehiculul pe care-l conduc.

Autocolantul se aplică în partea dreaptă a parbrizului. Lista punctelor de distribuţie pentru autocolante este ataşată în format pdf ( cap tabel-distribuitor, nume punct distribuţie, adresă, localitate) poate fi consultată accesând documantul: AUSTRIA IG-L Plaketten – ÖAMTC STP.

De cealaltă parte, şi Germania aplică un sistem similar în peste 50 de oraşe care au fost declarate zone de protecţie ecologică. Aşa încât, indiferent dacă vehiculul este înmatriculat în Germania sau în altă ţară, acesta trebuie să aibă aplica la vedere autocolantul care arată clasa de emisii poluante din care face parte ( roşu pentru Euro 2, galben pentru Euro 3, verde pentru Euro 4), dacă intenţionează să circule pe teritoriul zonei protejate.

Autocolantele pot fi procurate de la distribuitorii autorizați mai jos, în baza unui document din care să reiasă clar clasa de emisii poluante în care se încadrează vehiculul sau anul fabricației acestuia (certificat de înmatriculare sau alte documente ale mașinii):

DEKRA http://www.dekra.de/umweltzone, GTÜ http://www.gtue.de/apps2/feinstaub/international/index.php

TÜV-Süd http://www.tuev-sued.de/auto_fahrzeuge/feinstaub-plakette/feinstaubplakette_ausland

TÜV-Nord http://www.tuev-nord.de/de/service-infos/umweltplakette-2888.htm

 

 

 

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501