Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Primul autobuz electric se află în teste în Capitală!

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Alexandru Ionescu
16 martie, 2015
Primul autobuz electric realizat de unul dintre cei mai mari producători din Cehia este testat pe străzile Capitalei începând de luni, 16 martie. Vehiculul circulă pe linia 104, pe traseul “Cora Pantelimon” – “Piața Operei”, a anunțat Regia Autonomă de Transport București (RATB).

"Primăria Municipiului București și Regia Autonomă de Transport București vor derula, începând de săptămâna viitoare, un program de testare a câtorva autobuze electrice produse de produse de firme recunoscute în domeniu. Astfel, luni, 16 martie 2015, ora 11,00, la autobaza Pipera din Șoseaua Pipera nr. 55, sectorul 2 va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în acest program", se arată în comunicatul regiei de transport.

Potrivit sursei citate, autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze și autocare din Cehia.

Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalație electrică Cegelec și acumulatori Winston Battery/Lithium — ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore și o autonomie maximă de 250 de kilometri.

Citeşte şi: Supravegherea video în mijloacele de transport, un trend necesar

Autobuzul electricva fi testat timp de două săptămâni, pentru a vedea modul cum se comportă în condițiile de trafic din Capitală. 

"În contextul economic actual, în care criza energetică se adâncește tot mai mult, iar poluarea și încălzirea globală devin prioritatea numărul unu pentru noi toți, utilizarea vehiculelor cu tracțiune electrică poate reprezenta o soluție viabilă la aceste probleme, motiv pentru care Primăria Municipiului București a considerat oportună testarea unei noi soluții de transport public în Capitală", au precizat reprezentanții RATB.

Parcul circulant al RATB este format în prezent din 287 de tramvaie, 767 de autobuze și 186 de troleibuze.Toate acestea deservesc un număr de 146 de linii, respectiv 23 de linii de tramvai, 17 de troleibuz și 116 de autobuz.

 

Cele mai citite stiri