Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Daimler şi Bosch, proiect pilot pentru un sistem de parcare automată

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Alexandru Ionescu
11 iunie, 2015
Producătorii Daimler şi Bosch au demarat un proiect pilot prin care urmăresc să revoluţioneze modul în care vehiculele sunt parcate. Mai precis, cei doi giganţi îşi doresc ca în viitor, maşinile să îşi caute singure locul în care să parcheze şi apoi să revină la şofer în acelaşi mod, totul prin intermediul unei aplicaţii.

Obiectivul programului demarat de cei doi producători împreună cu “Car2go” este ca maşina să poată parca singură, fără ca şoferul să se afle la volan. Acest lucru va fi posibil mulţumită unei infrastructuri inteligente ce se va regăsi în parcări şi a unei unităţi de control de la Bosch, unitate care va conlucra cu noua generaţie de senzori Mercedes-Benz aflaţi la bordul vehiculelor, dar şi cu expertiza car-sharing a companiei “Car2go”, o subsidiară a Daimler.

Astfel, în viitorul apropiat, noua tehnologie va permite efecturarea de manevre automate în parcări special amenajate. Mai exact, smartphoneul va fi folosit pentru a comanda o maşină prin intermediul serviciului oferit de “Car2go”. În timp ce clientul aşteaptă în zona specială din parcare, maşina ajunge singură la el şi călătoria poate începe. La final, şoferul parchează într-o altă zonă special amenajată din respectivul garaj, iar prin aplicaţia dedicată de pe smartphone trimite maşina înapoi către un loc de parcare.

“Parcările complet automatizate vor fi gata pentru producţia de serie înainte ca şofatul să devină complet autonom. Vitezele de deplasare mici şi informaţiile provenite de la infrastructura parcărilor vor permite o implementare rapidă”, a declarat Dr. Dirk Hoheisel, membru în Consiliul Director Bosch.

 

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501