Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

„Podul prieteniei”, un defibrilator cardiac natural

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Laura Cioba
15 iunie, 2015
Joi, 4 iunie 2015, mă pregătesc să plec la Universitatea din Ruse, Bulgaria, unde prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans alături de preşedintele bulgar, Rosen Plevneliev, şi de ministrul român al Justiţiei, Robert Cazanciuc participă la un dialog cu cetățenii români și bulgari.

Este prima oară când particip la o astfel de conferință de presă, așa că e justificabilă curiozitatea și nerăbdarea mea de a ajunge cât mai repede la fața locului. Înainte să ies pe ușă, soțul îmi atrage atenția cu un surâs umoristic morbid, pe care însă nu-l pricep la acel moment: „vei trece pe podul prieteniei, Giurgiu-Ruse...”. Mă uit ciudat la el (întrebându-mă în sinea mea ce o fi vrut să spună) și, fiind în grabă îi ofer un răspuns indiferent: „ Și? Ce dacă?”

Am ajuns foarte rapid pe podul Giurgiu-Ruse și încerc să contemplez peisajul. Nu rezist mult timp în această stare de reverie, ba mai mult o frână mai bruscă a șoferului parcă m-a aruncat într-un coșmar: pe banda din stânga mea, zeci de camioane încărcate cu marfă așteaptă să mai înainteze un metru, doi, trecând pe lângă noi la o distanță de numai câțiva centimetri. În dreapta mea, să vezi și să nu crezi! „Parapeții de protecție” sunt trei rânduri de scânduri din lemn. Mi-e imposibil să nu mă gândesc ce s-ar întâmpla dacă șoferul ar pierde numai un pic controlul volanului sau dacă vreun camion ne-ar „șterge” ușor...

„ În ultimele săptămâni am scris cel puțin trei știri despre stadiul lucrărilor de construcție la acest pod, însă nu mi-am închipuit că partea noastră are un astfel de perete protector, din niște scânduri...Mi se pare o bătaie de joc la adresa siguranței celor care-l tranzitează”, îmi tot repet fraza în gând ca să-mi pot stăpâni frica mai degrabă. Deja am flash-back-uri cu toate episoadele importante din viața mea și mă aștept din clipă în clipă să cădem în apele Dunării. „Tocmai ce mi-aminteam amuzată de dinții pe care și i-a pierdut în lupta de pe Neajlov, Sinan-Pașa. Acum, zău că nu-mi mai vine să râd, mai ales că am senzația că ne chinuim de o veșnicie să traversăm acest pod care, sincer nu-mi pare deloc a fi unul al prieteniei”.

Într-un final, am traversat fără niciun fel de incident podul Giurgiu-Ruse de două ori chiar, însă am rămas cu câteva întrebări retorice: a cui a fost ideea de a pune pe post de parapeți de protecție niște scânduri din lemn și de ce a ales această variantă: din comoditate, că e mai ieftină? A,păi, de ce s-or mai fi chinuit să le pună?

P.S.: Circulaţia pe podul Giurgiu-Ruse a fost restricţionată, iar din această lună se va circula pe o singură bandă ca urmare a lucrărilor de reabilitare care se execută pe pod şi pe drumul de acces de la ieşirea din punctul de frontieră şi până la intrarea pe pod.

 

 

Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Volkswagen Amarok: New Kid on off-road
Primul test cu MAN TGX V8
Transport urban in Munchen

Articole din editia curenta

    Logistica și transportul în automotive
  • Cover Story: Mamutul logistic de la Mioveni
  • Vocea Transportatorilor: Transportul intracomunitar, o sabie cu două tăișuri
  • Eveniment: CEMAT 2014 - cele mai bune stivuitoare în 2014
  • Test-drive: Mezinul familiei olandeze, DAF LF
  • Special: Nu ești blocat în trafic, tu ești traficul
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501