Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Acord franco-britanic pentru securizarea tunelului de sub Canalul Mânecii

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Laura Cioba
02 septembrie, 2015
Autoritățile pariziene și cele londoneze au semnat un acord pentru a asigura securitatea Eurotunelului. Din cauza faptului că imigranții stau în tabere improvizate, se poate vorbi de o criză umanitară.

Cele două state membre: Marea Britanie și Franța s-au pronunțat pentru lupta împotriva rețelelor de traficanți și acordarea de ajutor umanitar pentru categoriile cele mai vulnerabile din taberele de refugiați de la Calais. Așadar, Marea Britanie a hotărât să mărească efectivele de securitate pentru siguranța circulației în Eurotunnel, ce traversează Canalul Mânecii între Franța și Marea Britanie.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a decis să facă o vizită la Calais, iar aceasta va fi prima dintr-o serie de deplasări pe care oficialii europene le vor face în câteva state comunitare unde se înregistrează un aflux masiv de imigranți.

Prim-vicepreşedintele Frans Timmermans şi comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, sunt așteptați în zilele următoare în insula Kos din Grecia şi în oraşul Rosenheim din sudul Germaniei, supraaglomerat de sosirea refugiaţilor prin Italia şi Balcani.

Pentru ca mai apoi, cei doi reprezentanții ai Comisie Europene să efectueze o vizită  în Austria, pe 7 septembrie, pentru a discuta cu autorităţile despre sprijinul executivului comunitar şi acţiunile comune ale statelor membre.

 

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501