Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

UNTRR a sesizat Comisia Europeană despre problemele sistemului RCA din România

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Alexandru Ionescu
15 decembrie, 2015
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a sesizat Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) despre colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România, în condițiile în care tarifele încep de la 3.000 euro și trec de 25.000 de euro pentru un camion cu 5 ani vechime, solicitând celor două instituții găsirea unor soluții imediate pentru evitarea blocării acestei piețe.

Costul RCA a crescut cu minim 300% din 2014 până în prezent, arată uniunea într-un comunicat! Nicio componentă a activității de transport rutier nu a crescut cu 300% - nici volumul, nici marja, nici profitul - nimic care să permită absorbirea unor astfel de costuri, mai spune sursa citată.

„1 ianuarie 2016 marchează aplicarea Solvency II ceea ce va conduce la o nouă majorare a costurilor asigurărilor RCA/carte verde! Având în vedere că asigurarea RCA-carte verde este obligatorie pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice, din România sau din orice altă țară semnatară a Sistemului Carte verde, aceasta nu ar trebui să te împingă în faliment sau la imposibilitatea de a plăti valori uriașe RCA, ajunse să egaleze valoarea autovehiculului asigurat.

UNTRR solicită sprijin organizațiilor și autorităților internaționale în vederea identificării unor soluții, pentru ca transportatorii și posesorii de autovehicule să plătească sume normale pentru România! România este printre ultimele țări din UE în privința PIB/cap locuitor.

Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier și la mutarea în alte țări a firmelor medii și mari de transport rutier din România, iar cei care vor rămâne în sistem vor ajunge să plătească tarife de peste 1.000 euro pentru un Logan. Lipsa de măsuri a autorităților față de piața RCA din România aduce această piață aproape de colaps”, se mai arată în comunicatul transportatorilor.

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501