Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Immofinanz a finalizat vânzarea portofoliului logistic către Blackstone

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Laura Cioba
02 februarie, 2016
Vânzarea a fost finalizată pe 1 februarie și a însumat aproximativ 305 milioane de euro, așadar Blackstone se pregătește să integreze toate activele în platforma logistică europeană a companiei, Logicor.

Tranzacția se bazează pe o valoare totală a proprietăților de aproximativ 536 milioane de euro, excluzând costurile restante de construcție de aproximativ 28 milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Acest preț reflectă valoarea proprietăților la data de 31 iulie 2015.

Din totalul vânzării (aproximativ 305 milioane de euro), vor fi transferați aproape 245 milioane de euro, restul sumei rămase va fi virată până la finele lunii ocotmbrie 2016.

„Prin această vânzare, finalizăm reorientarea IMMOFINANZ pentru a ne concentra exclusiv pe active din sectoarele comerciale de retail și birouri. Fondurile generate din această tranzacție vor consolida bilanțul contabil și vor fi investite în extinderea portofoliului nostru de birouri de înaltă calitate din Germania, până în 2018”, a explicat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ.   

Blackstone a achiziționat toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 1 milion metri pătrați. Proprietățile sunt localizate, în principal, în Germania (24), precum și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1). 

Cele mai citite stiri