Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Proprietarul unui Mercedes BlueTEC acuză producătorul german de noxe peste limita legală

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Stefania-Alina Hasan
19 februarie, 2016
Proprietarul unui Mercedes diesel BlueTEC a intentat un proces în SUA acuzând producătorul german că a programat intenționat vehiculele sale să emită doze ridicate de oxid de azot, potrivit Reuters.

Acțiunile Daimler au scăzut cu 3% la 62.82 euro după anunțul făcut de firma de avocatură Hagens Berman, care are, de asemenea, un rol principal în procesul intentat împotriva Volkswagen.

Producătorii de mașini diesel se află în lumina reflectoarelor de când Volkswagen a admis în septembrie 2015 că ar fi aranjat teste de emisii diesel și că până la aproximativ 11 milioane de vehicule la nivel mondial ar putea avea software-ul ilegal instalat.

Departamentul de Justiție al SUA a dat în judecată compania cu până la 46 miliarde de $ pentru presupusele încălcări ale legislației de mediu.

Daimler a negat în mod repetat că ar fi aranjat testele, precum arată și declarația sa, depusă în District Court SUA pentru Districtul din New Jersey.

Hagens Berman a declarat că testarea pe șosea a Mercedes Clean Diesel a produs o medie a emisiilor de NOx de 19 de ori peste nivelul admis în SUA, cu maxime de 65 de ori mai mari.

 

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501