Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Daimler AG, cel de-al treilea producător de mașini din România

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: transporter.ro
03 martie, 2016
Zvonurile că în România va exista un al treilea producător auto încep să aibă consistență în urma noi informații apărute în presă. În afară de companiile Renault și Ford, iar cel de-al treilea grup auto cu producție în țara noastră ar putea fi Daimler.

Grupul german Daimler, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, încearcă să de extindă pentru a-și mări producția. Dieter Zetsche, preşedintele consi­liului de ad­ministraţie al Daimler AG, a declarat recent că extinderea poducției ar avea în vedere chiar țara noastră: „Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional în care com­parăm toate aspectele legate de nivelul edu­caţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, dis­tan­ţa faţă de furnizori şi clienţi”, a spus oficialul Daimler, citat de Ziarul Financiar. „În România avem o experienţă pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bu­nă. Şi reprezintă un avantaj pentru Ro­mânia  faptul că avem acolo o uzină pen­tru cutii de viteze“, a continuat acesta.

Contactat de echipa Transporter, președintele Asociației Constructorilor de Automobilie din România (ACAR), Constantin Stroe, nu a putut să confirme dar nici să infirme zvonul, însă a spus cu convingere că dacă grupul Daimler ar deschide o uzină de automobile în România, asta „ar fi extraordinar pentru țara noastră”.

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501