Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

1 din 4 angajatori români preconizează creșterea numărului de angajați în 2016

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Dan Barbu
08 martie, 2016
Mai mult de 1 din 4 angajatori români preconizează creșteri ale numărului total de angajați în al doilea trimestru din 2016, conform celei mai recente ediții a Studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă.

26% dintre angajatori anunță intenții de sporire a numărului total de angajați, 7% anticipează scăderi și 66% nu prevăd schimbări în dimensiunea forței de muncă, ceea ce rezultă într-o Previziune Netă de Angajare de +10%, relativ stabilă atât comparativ cu trimestrul I/2016, cât și cu trimestrul II/2015.

Previziunile sunt pozitive pe tot cuprinsul țării, angajatorii din regiunile București și Ilfov, Centru și Sud-Vest fiind cei mai optimiști, așa cum arată Previziunile Nete de Angajare din aceste regiuni, de +16%. În regiunea București și Ilfov angajatorii raportează de altfel perspectivele cele mai robuste din ultimii aproape cinci ani, mai precis din trim. III/2011, iar Previziunea Netă de Angajare se îmbunătățește cu 7 puncte procentuale atât comparativ cu trim. I al acestui an, cât și cu trim. II/2015.

Îmbunătățiri semnificative se raportează și în regiunea Sud-Vest, unde Previziunea Netă de Angajare se consolidează la nivele ce nu au mai fost întâlnite în ultimii 8 ani, din trim. II/2008, înainte de criză. Doar 2% dintre angajatorii din regiune au intenția de a-și reduce numărul de angajați, procentul cel mai scăzut din întreaga țară. Angajatorii din regiunea Nord-Vest continuă la rândul lor să raporteze perspective optimiste, după cum indică Previziunea Netă de Angajare de +14%, în timp ce angajatorii din regiunea Nord-Est sunt, pentru al doilea trimestru consecutiv, cei mai pesimiști. Previziunea Netă de Angajare de +4% raportată în regiune este cu 3 puncte procentuale mai puternică decât în trim. I/2016, dar scade considerabil, cu 27 de puncte procentuale, față de trimestrul II/2015.

În nouă din cele 10 sectoare de activitate cuprinse în studiu, angajatorii se așteaptă la creșteri ale nivelului de personal în intervalul aprilie – iunie 2016. 41% dintre angajatorii din Industrie prelucrătoare au exprimat intenții de angajare în trimestrul II, ponderea fiind cea mai ridicată din toate sectoarele cu excepția celui de Construcții, iar Previziunea Netă de Angajare în Industrie prelucrătoare se îmbunătățește cu 5, respectiv 4 puncte procentuale față de trimestrele I/2016 și II/2015, atingând +26%, cel mai optimist nivel raportat din trim. IV/2012 până în prezent.

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501