Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Allianz dă în judecată grupul Volkswagen pentru scăderea acțiunilor

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: transporter.ro
09 martie, 2016
Grupul german de asigurări Allianz va acționa în judecată producătorul de mașini Volkswagen pentru pierderile cauzate de scandalul Dieselgate, informează Reuters citând o sursă din compania de asigurări. Procesul este iminent și urmează să se concretizeze în maximum o lună, spune aceeași sursă.

După izbucnirea scandalului emisiilor în septembrie 2015, acțiunile Wolkswagen au scăzut cu 31%, cauzând pierderi de milioane de euro pentru acționari. Protrivit Reuters, Allianz Global Investors deține 0.06% din acțiunile Volkswagen, ceea cea ar însemna o pierdere de cca. 8.6 milioane de euro.

Deschiderea unei astfel de acțiuni în instanță s-ar adăuga la zecile de procese legate de Dieselgate pe care Volkswagen le are deja în Germania. Dincolo de ocean, în SUA, situația este și mai gravă pentru Volkswagen. Aici sunt deja peste 500 de astfel de procese deschise, iar lista pare să se tot lungească. Despăgubirile pe care producătorul german de automobile le va plăti în America se anunță a fi uriașe, având în vedere că numai Departamentul de Stat al SUA cere 46 miliarde de dolari pentru încălcarea legislației privind emisiile.

Deși previzibile în principiu, aceste despăgubiri depășesc cu mult cele mai sumbre previziuni ale oficialilor din Wolfsburg. La sfârșitul anului trecut, grupul Volkswagen a prevăzut un buget de 6.7 miliarde de euro pentru plata despăgubirilor la nivel global, însă, după cum arată acum situație, suma plătită ar putea fi și de 100 de ori mai mare.

Plata unor compensații uriașe nu doar că dă peste cap orice plan financiar al grupului Volkswagen, dar ar putea lăsa fără slujbă câteva mii de angajați nevinovați.

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501