Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Volvo Trucks lansează transmisia I-Shift, cu trepte de forță

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: transporter.ro
15 martie, 2016
Noile trepte de viteză adăugate la transmisia automată oferă o capacitate excepțională de pornire de pe loc pentru autocamioanele care transportă încărcături grele în condiții dificile.

Cu noile trepte de forță, autocamionul se poate deplasa şi la viteze reduse, de 0,5-2 km/h. Acest lucru este extrem de util în timpul manevrelor de precizie, precum cele din segmentul de construcții ori pentru diverse întervenţii.

„Sistemul I-Shift cu trepte de forță aduce o aplicabilitate mai largă pentru autocamioanele de mare tonaj cu transmisie automatizată care, acum îşi pot controla mai bine viteza atunci când înaintează lent sau se deplasează în marșarier”, a declarat Peter Hardin, Manager de produs pentru Volvo FM și FMX. „Șoferul poate transporta o încărcătură grea fără a-și mai face probleme că poate ajunge în situații care să ducă la imobilizări costisitoare", a continuat acesta.

Noua versiune a transmisiei I-Shift face posibilă adăugarea a două noi trepte de forță. Ceea ce înseamnă, printre altele, că autocamionul poate să pornească de pe loc și să transporte o sarcină maximă în combinație (GCW) de până la 325 de tone.

„Dinamica și capacitatea de pornire de pe loc sunt îmbunătățite considerabil cu noile trepte de forță, ușurând mult sarcina șoferului atunci când lucrează cu încărcături grele pe teren dificil sau pe suprafețe alunecoase, precum în șantierele de construcții, în mine sau în păduri. Cu cât aplicaţia de transport presupune încărcături mai grele și cu cât terenul sau suprafața este mai dificilă, cu atât șoferul are mai mult de câștigat cu un camion ce dispune de trepte de forță", explică Peter Hardin.

Pentru firmele care desfășoară operațiuni de transport de mare tonaj pe suprafețe dificile, dar și pentru condusul în condiții normale, pe autostradă, treptele de forță oferă o flexibilitate considerabilă și posibilitatea unor economii mai mari de combustibil.

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501