Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Italia încalcă practica europeană privind amenzile de circulație

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Dan Barbu
17 martie, 2016
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR semnalează faptul că autoritățile franceze au început să transmită șoferilor români amenzi în anul 2016, pentru încălcări ale legislației rutiere constatate în urmă cu un an, deși practica europeană este ca acestea să fie emise în termen de 30 de zile.

MULTIMEDIA | MAI MULTE FOTO

Practica europeană de transpunere a acestei Directive la nivelul Statelor Membre UE precum Germania, Austria sau România este ca procesele verbale să fie emise în 30 de zile și transmise în termen de maxim 60 de zile de la Audemars Piguet Replica watches încălcarea regulii de circulație. Aceste termene de notificare operativă a șoferilor/utilizatorilor drumurilor duc la creșterea conformității – de fapt esența Directivei europene– existând astfel posibilitatea unui control eficient al activității șoferilor pe drumurile europene și astfel de reducere a numărului încălcărilor normelor de circulație care afectează siguranța rutieră.
Faptul că Franța are termene de transmitere a proceselor verbale care depășesc frecvent 8 – 10 luni ne duce la concluzia că această țară membră UE  nu e interesată de conformitate, ci numai de sancționarea șoferilor și operatorilor de transport rutier români. Lipsa de informare nu este în sprijinul creșterii conformității, înștiințarea transportatorului român că șoferul său a comis o abatere cu peste 10 luni în urmă fiind tardivă.
Datorită acestei situații, în prezent sunt firme de transport românești care au acumulat în anul 2015 sute de amenzi în Franța și pe care le-au primit toate, acum, în anul 2016! UNTRR a solicitat autorităților române demersuri urgente pentru anularea acestor practici abuzive ale autorităților franceze de amendare a șoferilor români, precum și intervenții la nivel european pentru stabilirea termenului de 30 de zile de transmitere a Avizelor de contravenție, în scopul realizării unei conformități eficiente, reale și nu formale.
De asemenea, UNTRR semnalează faptul că reglementările europene sunt transpuse diferit de Statele Membre UE în legislația națională și aplicate șoferilor străini fără a le pune la dispoziție informări prealabile privind regulile naționale pe care trebuie să le respecte. Această situație constituie un impediment major în respectarea legislației țării respective și conduce la discriminarea șoferilor și operatorilor de transport rutier străini, care necunoscând aceste prevederi naționale ajung să fie sancționați în mod abuziv.
UNTRR a solicitat Comisiei Europene să asigure transparența reglementărilor naționale prin stabilirea unei platforme on-line în care Statele Membre UE să aibă obligația să publice toate reglementările naționale și obligațiile aplicabile șoferilor și operatorilor de transport rutier internațional, traduse în  toate limbile oficiale ale UE.

    Cele mai citite stiri
    Cele mai citite articole
Cele mai vizualizate:
road-trip-2015

CURS VALUTAR

EUR 4.7081
USD 4.1377
GBP 5.3199
CHF 4.1501