Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Peste jumatate din vanzarile Renault vor fi catre companii

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Robert Popa
17 mai, 2011
Din vanzarile Renault in primele patru luni ale acestui an, aproximativ 25% au reprezentat vanzarile de vehicule comerciale conform statisticilor jucatorilor din piata auto. Din acest segment, in intervalul ianuarie-aprilie constructorul francez detine o cota de piata de peste 20% potrivit declaratiilor Dorei Pasare, Brand Manager Renault.

Cresterea vanzarilor catre persoane juridice va inversa balanta in favoarea firmelor in acest an, potrivit oficialilor Renault, peste jumatate din vanzarile din acest an derulandu-se prin intermediul vanzarilor de flote catre companii. Cota de piata a Renault a urcat in primele patru luni la 7,8%, fata de 7,1% in aceeasi perioada a anului trecut. Marca franceza a inregistrat o scadere a vanzarilor de 7% in primele patru luni, in conditiile unei piete care s-a micsorat cu 15%, in timp ce in aprilie Renault a avansat cu 1%.

Brand managerul Renault Romania spune ca Rabla 2011 nu a avut succesul inregistrat de editiile precedente. “Nu a inceput deloc bine Rabla in acest an, oamenii inca mai asteapta scaderea preturilor la tichetele valorice. E altfel fata de anul trecut, cand entuziasmul era mult mai mare”, a spus Dora Pasare.

Reprezentantul Renault a spus ca vanzarile sunt in scadere in primele patrul luni din 2011, compaativ cu perioada similara a anului trecut. “Daca ne pastram un optimism moderat, este posibil sa recuperam, macar sa terminam la acelasi nivel ca cel de anul trecut, daca nu se poate mai bine”, a mai spus Pasare.

In ceea ce priveste motorizarile, romanii s-au orientat catre propulsoarele mici, pe benzina, pentru ca acestea au costuri mai mici decat cele pe motorina. “Motorizarile pe benzina au castigat teren, petru ca pragmatismul face ca orientarea sa fie catre pretul redus. Totodata, propulsoarele pe benzina beneficiaza de tehnologii performante care reduc diferenta de consum fata de un motor un diesel”, conchide Dora Pasare.

Renault a lansat astazi in Romania noul Megane CC Floride, editie limitata care va fi comercializata in numai 1.200 de exemplare la nivel european. Dintre acestea, 15 sunt destinate pietei din Romania. Noul model are un pret de aproximativ 25.000 de euro cu TVA inclus, iar doua sunt deja comandate.

Cele mai citite stiri