Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

VW Autovehicule Comerciale a sprijinit competitia Dakar 2012

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: Ana Oprea
24 ianuarie, 2012
Volkswagen Autovehicule Comerciale a furnizat, pentru a treia oara, o flotă mare pentru a sprijini Raliul Dakar 2012, cea mai complexa competitie motor sport din lume.

Ediţia 2012 a Raliului Dakar a avut startul în oraşul-staţiune Mar del Plata, situat cu circa 500 de kilometri mai la sud. Spre deosebire de evenimentele precedente, caravana raliului nu si-a croit drum de două ori peste continent, pentru a ajunge înapoi în Argentina, ci a călătorit din Chile, spre nord până la Lima, capitala statului Peru. I

 Volkswagen Autovehicule Comerciale este furnizorul oficial de autovehicule al Organizaţiei Dakar. În calitate de “Furnizor Oficial“, au fost oferite 30 de Amarok, inclusiv noile variante cu transmisie automată şi cu SingleCab, precum şi opt Multivan Panamericana. Un alt nou venit în caravana pentru suport este un Crafter 4MOTION cu tracţiune integrală de la Achleitner.

Toate autovehiculele au trecut cu brio ceea ce este cunoscut drept testul de Acceptare Tehnică. Echipamentul de urgenţă specificat (printre altele, un sistem de telefonie de urgenţă, prin satelit) a fost şi el verificat minuţios, iar o atenţie deosebită a fost acordată sistemului vital de siguranţă, având în vedere, în special, dificilele etape ale Raliului prin deşert. Drept rezultat, majoritatea autovehiculelor Amarok au avut voie să urmeze traseul efectiv al Raliului şi în consecinţă, au fost echipate cu o cuşcă de protecţie, scaune sport, şi o centură cu prindere în patru puncte. Iar echipele au câştigat, de asemenea, bătălia cu birocraţia, în privinţa unor chestiuni precum permisele de condus şi asigurările de sănătate.

Circa 250.000 de persoane au urmărit startul din Plaza Colon situată în centrul localităţii Mar del Plata şi de pe străzile adiacente, şi au aclamat participanţii la Raliu, dar şi autovehiculele de suport, care au însoţit raliul. 178 de motociclete, 30 de quad-uri, 161 de maşini şi 74 de camioane au trecut peste rampa de la start.

Caravana Dakar a parcurs circa 9.000 de kilometri. Traseul traversează, mai întâi, Argentina, trecând apoi peste Pampas, apoi peste Anzi şi peste Pasul San Francisco, situat la 4.800 de metri altitudine, către Chile, unde la jumătatea traseului a fost programată o zi de odihnă, pentru 8 ianuarie, în oraşul minier Copiapo.

Cele mai citite stiri