Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

Multispace întinereşte

Print
E-mail
Yahoo Messenger
Twitter
Facebook
FONT SIZE:

A

A

A

Autor: transporter.ro
14 august, 2012

MULTIMEDIA | MAI MULTE FOTO

Citroen şi-a actualizat de curând oferta de vehicule polivalente din gama Berlingo şi Jumpy. Modificările au atins în primul rând echiparea de confort, însă au fost efectuate completări şi la nivelul grupurilor motopropulsoare.

Vehiculele din categoria lui Jumpy nu sunt vehiculele cele mai căutate de către distribuitorii de mărfuri obişnuiţi. Cu toate acestea, cei care le descoperă caracteristicile şi le folosesc optim devin tot mai numeroşi. Variantele de transport persoane au avantajul unei capacităţi de transport considerabile la un preţ convenabil, fiind tocmai bune pentru transferul pasagerilor dintr-un loc în altul. La fel ca şi predecesorul său, noul Citroen Jumpy Multispace îmbină spaţiul folosit foarte raţional, cu standarde înalte de confort la bord şi, în special, cu poziţia de condus apropiată de cea dintr-un monovolum. Un adevărat vehicul cu design modular, noul Citroen Jumpy Multispace poate acomoda până la 9 pasageri, cărora le oferă un nivel de confort demn de segmentul monovolum, dar păstrând în acelaşi timp destul spaţiu în portbagaj: 553 de litri sub tabletă.

Jumpy are acum o parte frontal complet  nouă. De exemplu, grila cromată, mai lată, a fost redesenată, incluzând acum şi noul logo-ul Citroen, care se întinde până la faruri. Noua identitate a mărcii este vizibilă şi în partea din spate unde noul semn distinctiv „MULTISPACE”, poziţionat sub logo-ul „JUMPY”, arată clar apartenenţa acestui vehicul la cele de pasageri ale mărcii. În plus, este disponibilă şi o culoare nouă, Brun Hickory, care completează restul gamei de culori disponibilă pentru acest model.

Restilizarea noului Citroen Jumpy Multispace este şi o oportunitate pentru a aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte nivelurile de echipare ale acestui model. Pentru nivelul „EXCLUSIVE”, de exemplu, este disponibil în standard limitatorul de viteză, sistemul de pilot automat, senzorii de parcare spate, geamurile spate fumurii, portbagaj cu suprafaţă vitrată, un pachet complet de elemente în culoarea caroseriei – bare de protecţie şi baghete laterale – şi jante de aliaj de 16 inch. Cel de-al treilea nivel de echipare oferă acum o nouă optiune, denumită Acces Direct, care este destinată în special celor care folosesc acest vehicul pentru transporturi între hotel şi aeroport. În această nouă configuraţie cu 7 sau 8 locuri, scaunul din dreapta, de pe al doilea rând, poate fi îndepartat pentru a elibera calea de acces către locurile din rândul trei. Un covoraş special este amplasat în zona de acces.

Pentru o experienţă cât mai sigură şi mai relaxantă în orice circumstanţe, noul Citroen Jumpy Multispace este dotat, opţional, cu un sistem de monitorizare al presiunii în pneuri şi cu sistemul Grip Control. Acest sistem avansat anti-derapaj se adaptează condiţiilor de drum şi optimizează tracţiunea în orice situaţie. Folosind un selector amplasat pe bord, în stânga volanului, şoferul poate alege unul dintre cele patru moduri disponibile, în funcţie de condiţiile din trafic: normal, teren accidentat, zăpadă sau nisip.

Noul Citroen Jumpy Multispace este disponibil acum cu o cutie automată cu şase trepte care reflectă perfect caracterul său confortabil şi versatil. Această cutie de viteze automată este disponibilă cu motorul HDi 160. Maneta schimbatorului de viteze este montată pe bord, oferind o poziţie mai ergonomică în timpul condusului. Cutia de viteze manuală este disponibilă pentru următoarele motorizări: HDi 95, HDi 125 şi HDi 160. Pentru toate versiunile de motorizare ale noului Jumpy s-au făcut eforturi considerabile în ceea ce priveşte reducerea emisiilor de CO2. În acest sens, sub caroserie au fost montate panouri aerodinamice, iar funcţia "volt control" actionează asupra alternatorului, optimizând procesul de management al încărcării bateriei.

Noul Citroen Jumpy Multispace este disponibil în patru niveluri de echipare: „ATTRACTION”, „CONFORT”, „OCEANIC” - un concept aflat la graniţa dintre un monovolum şi un vehicul recreaţional conceput pentru expediţii spontane, şi „EXCLUSIVE”, versiunea dedicată celor mai pretenţioşi clienţi. Există în continuare şi versiunea „XTR” care dispune de o suspensie înalţată cu 10 mm, de un scut de protecţie sub motor şi de un pachet caroserie specific (praguri ranforsate şi protecţii) pentru familiile aventuriere.

La rândul său, noul Citroen Berlingo Multispace este descendentul primului vehicul de tip „ludospace” din istorie. Comercializat de la lansarea sa în 1996 în aproape 1,4 milioane de exemplare în versiunea de pasageri, Citroen Berlingo se situeazî în mod constant pe primele locuri în clasamentele de vânzări din Europa. Conştient de succesul de până acum, Citroen Berlingo Combi devine Multispace, dar aceasta nu este singura schimbare.

De la prima vedere, Citroen Berlingo Multispace se dovedeşte mai modern, mai puternic, mai expresiv, mai ales datorită evoluţiilor stilistice de care a beneficiat, în deplin acord cu codurile actuale de design ale mărcii. Partea frontală a noului Citroen Berlingo Multispace dobandeşte o grila largită şi mai rotunjită pentru a incorpora noua siglă, care se prelungeşte până la faruri. Acestea îşi păstrează forma iniţială, dar dobâdesc noi funcţii. Semnalizatoarele, de exemplu, se situează acum în partea laterală a blocului optic, fiind puse în evidenţă de segmente albastre, ceea ce îi conferă o personalitate şi mai puternică. Partea de jos a grilei, aliniată cu bara de protecţie, poate fi dotată cu lumini suplimentare integrate în proiectoare pentru mai multă vizibilitate în viraje, iar noile faruri cu LED, constituie o semnatură luminoasă diurnă inedită. Priza de aer frontală a fost largită pentru a conferi mai multă stabilitate vehiculului, iar noi detalii cromate subliniază proiectoarele de ceaţă.

Pe anumite niveluri de echipare, este disponibilă optiunea Black Pack, care presupune personalizarea cu negru a părţii superioare a grilei frontale, a carcasei retrovizoarelor exterioare, a protecţiilor laterale şi a detaliului ce subliniază placa de înmatriculare din spate. Din profil, evoluţiile se observă în primul rând în design-ul oglinzilor retrovizoare exterioare. Acestea sunt mai aerodinamice, permiţând astfel reducerea consumului de carburant şi implicit a emisiilor de CO2, dar păstrând totodată un nivel optim de vizibilitate.

În funcţie de nivelul de echipare, noile capace de roti «Airflow» contribuie la acelaşi obiectiv de reducere a consumului şi emisiilor. Pe nivelul 3 de echipare, geamurile laterale din rândul 2 vor fi marcate cu monograma  „Exclusive”. Şi în partea din spate, identificarea noului Citroen Berlingo Multispace este imediată prin apariţia monogramei „Multispace” ce subliniază denumirea „Berlingo” , precum şi datorită noii sigle a mărcii. Pe versiunile dotate cu fereastră rabatabilă pe portiera spate, stopurile sunt fumurii. Multispace este disponibil în 9 culori de caroserie, dintre care două nou intrate in aceasta gama: brun Nocciola şi albastru Belle-Ile. La interior, combinaţiile de culori şi materiale au fost revăzute şi îmbunătăţite pe fiecare nivel de echipare pentru a-i conferi habitaclului un aer de modernitate.

Dincolo de stil, noul Citroen se remarcă şi prin arhitectura sa care îi conferă simultan robusteţe, caracter practic şi habitabilitate. Acesta pune la dispoziţia familiei volumul şi configurarea inteligentă a unui vehicul comercial. Berlingo propune astfel până la şapte locuri, care pot fi independente în rândurile doi şi trei pentru un confort sporit al pasagerilor. Înălţimea interioară generoasă permite adăugarea opţiunii Modutop. Aceasta opţiune, de inspiraţie aviatică, presupune un plafon vitrat segmentat, spaţii de depozitare multiple pe plafon, un dublu acces la portbagaj, prize de ventilaţie şi iluminare individuale pentru pasagerii spate. Portbagajul integrat în Modutop este accesibil, datorită unei lunete rabatabile, şi din exterior, pentru a facilita încărcarea.

în ceea ce priveşte motorizările şi transmisiile, noul Citroen Berlingo Multispace propune o gamă performantă atât din punct de vedere al prestaţiilor dinamice cât şi al respectului faţă de mediul inconjurător. Optând pentru tehnologia micro-hibrid e-HDi asociată unei cutii de viteze manuală pilotată în 6 trepte, emisiile de CO2 sunt limitate la 125g/km. Dincolo de beneficiul ecologic, există  însă şi un avantaj ergonomic legat de acest grup propulsor, care derivă din absenţa totală a schimbatorului de viteze din habitaclu, ceea ce eliberează complet spaţiul între pasager şi şofer, schimbarea vitezelor realizându-se cu ajutorul unei manete situate pe plansa de bord. În versiunea cu 5 locuri, motorizările HDi 75 CP şi HDi 90 CP înregistrează emisii de CO2 inferioare valorii de 135g/km, faţă de 139g înregistrate precedent. Acest câştig se datorează îmbunătăţirilor aerodinamice cum ar fi noul model de jante Airflow sau de retrovizoare exterioare. Motorul Hdi 110 devine HDi 115 pentru prestaţii dinamice îmbunătăţite.

 

Cele mai citite stiri