5 Aplicatii GPS pe care trebuie sa le ai!

Probabilitatea de a vă pierde sau de a nu vă găsi drumul înapoi este în scădere în zilele noastre. Tehnologia s-a dezvoltat până acum încât este posibil să găsești o persoană într-un stadion aglomerat. Iată una dintre primele 5 aplicații gratuite de geolocalizare pentru Android.

1. Waze

Originară de naționalitate israeliană, această aplicație a fost cumpărată de Google în 2013. Este pur și simplu cea mai utilizată aplicație gratuită din lume. Pe lângă faptul că este gratuit, principalul său avantaj constă în modul foarte simplu de utilizare a acestuia și în eficacitatea modului participativ, care îi permite să se dezvolte la nesfârșit. Configurat pe un smartphone sau printr-un radio auto GPS, oferă toate informațiile necesare într-o călătorie sau rută în timp real. Motivul pentru aceasta este simplu: utilizatorii pot face modificări în cartografie, de ex. deschiderea unei noi străzi sau, dimpotrivă, închiderea unui pasaj din cauza lucrărilor de construcție.

Alți utilizatori pot apoi să decidă cum să ajungă cel mai bine la o destinație, deoarece au informațiile de care au nevoie pentru a economisi timp. Unele funcții sunt chiar atât de puternice încât utilizarea lor poate fi interzisă, de ex. posibilitatea de a raporta prezența poliției sau de a raporta camere de viteză. Pe de altă parte, unul dintre aspectele negative este faptul că aplicația este atât de cuprinzătoare și actualizată încât poate determina un șofer să intre într-o zonă restrânsă sau închisă, de exemplu să găsească un traseu mai puțin aglomerat. Dar aceste riscuri sunt minime în comparație cu alte opțiuni avantajoase, cum ar fi amplasarea tuturor punctelor publice de aprovizionare, cum ar fi benzinării, gări, bănci sau altele.

Vezi si:  Ce trebuie sa stii despre un tracker gps pentru masina?

Datorită comunității sale, Waze este folosit astăzi în multe țări din întreaga lume pentru a găsi o cale, așa cum sugerează și numele: Waze este versiunea stilizată a fontului din cuvântul englezesc „căi”, care înseamnă străzi sau căi.

2. Google Maps

Această aplicație, lansată de gigantul Google în 2005, este una dintre cele mai complete astăzi și este folosită în mai multe țări din întreaga lume, în special în Europa și Statele Unite. Dar funcționează și în toate celelalte țări, atât timp cât hărțile sunt actualizate corect. Unul dintre avantajele sale este modul de afișare în două versiuni.

Primul, numit clasic, arată harta în vederea de sus, al doilea în 3D. Acest al doilea mod a fost posibil prin utilizarea datelor de la sateliți. Puteți mări pentru a vedea detalii despre curte și acoperișul casei dvs. Un gateway vă permite chiar să detaliați o stradă folosind modul Google Street View. Pe lângă diferitele funcții clasice, cum ar fi căutarea locației, selecția rutelor sau informațiile despre densitatea traficului în timp real, interfața utilizator intuitivă explică și acest succes la nivel mondial.

De asemenea, Google Maps are o comunitate activă care încurajează actualizarea continuă. Sistemul de ajustare a traseului permite aplicației să calculeze imediat o nouă rută pe baza informațiilor primite, de exemplu în cazul unei întreruperi legate de accidente sau a unui drum în construcție. Totuși, actualizarea hărților duce uneori la probleme de utilizare. În funcție de țară, unele informații pot fi chiar blocate.

03. Here WeGo

Proiectată inițial și dezvoltată de Nokia sub denumirea Here Maps, aplicația este acum deținută de un consorțiu de producători germani de automobile. Are multe avantaje, dintre care primul este capacitatea de a-l utiliza offline. Acest lucru vă economisește o mulțime de date, deoarece le puteți utiliza după descărcarea și instalarea pe smartphone-ul dvs. fără o conexiune la internet.

Vezi si:  Ce trebuie sa stii despre un tracker gps pentru masina?

Când este utilizat în mașină, acesta are toate caracteristicile clasice, inclusiv calculul rutelor, informațiile despre limitele de viteză și avertizări despre zonele de pericol, printre altele. Sutele de hărți care pot fi descărcate gratuit oferă și informații suplimentare utile din aplicații terțe precum ViaMichelin, Tripadvisor, Wikipedia, Blablacar și multe altele. Dacă vă creați un cont, puteți obține chiar ghidare vocală în HD. În acest context, Wego are o bibliotecă cu aproape 4.000 de voci disponibile, pe lângă noul software care vă permite să creați ghidare vocală cu propria voce.

4. ViaMichelin

Această aplicație a fost dezvoltată de grupul Michelin, care este deja recunoscut pentru produsele și serviciile sale digitale și combină toate avantajele site-ului. Este axat în principal pe informațiile europene. Însă vă oferă în continuare hărți din peste patruzeci de țări europene și aproape zece milioane de kilometri de drumuri pe care vă puteți defini ruta, în Franța sau în Europa.

Serviciile tradiționale de asistență la navigație sunt bineînțeles incluse în funcționalitățile sale, și anume geolocalizarea automată și calculul rutelor. Dar, întrucât cunoaștem activitatea principală pentru care este cunoscut grupul, include și o listă de hoteluri și restaurante, precum și alte interese turistice din zona în care vă aflați, până la destinația dvs. În plus, comunitatea participativă este integrată și în funcționalitățile ViaMichelin, în special pentru informații în timp real despre fapte (blocaje de trafic, de lucru etc.). Pe de altă parte, schimbarea cardului nu este permisă.

5. Maps.Me

O altă aplicație complet gratuită, utilizarea acestei aplicații de către mai mult de un milion de participanți la drum merită ocolită. Și cu un motiv întemeiat: toate hărțile și funcțiile sunt gratuite și pot fi de asemenea utilizate offline, cu informații clare și precise exacte pentru contor. Un punct, totuși, că necesită îmbunătățiri este timpul necesar pentru a calcula ruta, care poate dura uneori mult timp în funcție de tipul de dispozitiv utilizat.

Vezi si:  Ce trebuie sa stii despre un tracker gps pentru masina?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *