Am nevoie de lanturi daca am anvelope de iarna?

lanturi de iarna

Venirea iernii duce logic la un risc în ceea ce privește siguranța traficului. Instalarea accesoriilor specifice pe mașina dvs. este sistematică, căutând cea mai bună modalitate de a trece prin sezon fără probleme. O anvelopă de zăpadă vă poate scuti de lanțuri sau sunt un accesoriu esential?

Cand punem anvelopele de iarna? Dar lanturile?

Trecerea la ora de iarnă este momentul în care ar trebui să instalați echipamentul potrivit pe mașină. Mercurul a scăzut la mai puțin de șapte grade Celsius, așa că nu mai este o scuză pentru a păstra anvelopele de vară. Mai ales dacă locuiești în zone montane sau pe poteci considerate dificile, nu poți risca să nu te echipezi în consecință. Dar chiar și în cazul opus, dacă locuiești în avion, nu trebuie să ignori acest accesoriu, care servește pentru siguranța ta. Dacă locuitorii îl folosesc, există un motiv pentru asta. Anvelopa de iarnă dezvoltată cu o tehnologie inovatoare împărtășește forma doar cu omologul său de vară. Când vine vorba de alte caracteristici, totul este diferit.

În primul rând, anvelopa de iarnă este fabricată cu un compus din cauciuc mai moale, care poate rezista mai bine la temperaturi scăzute. O anvelopă de vară, care este mai rigidă, ar putea izbucni cu ușurință din cauza frigului intens, comparativ cu căldura de frecare în timpul utilizării. Netezimea anvelopelor de iarnă îi conferă rigiditatea potrivită pentru condusul normal pe vreme foarte rece. În plus, pereții laterali și modelele de rulare conferă anvelopei o mai bună prindere. Acest lucru face ca anvelopa de iarnă să fie mai potrivită pentru drumurile reci și umede, dar și pentru zăpadă și gheață. În acest fel, mașina dvs. nu se va deplasa la stânga și la dreapta și o puteți controla mai ușor decât ați face pe teren normal în sezonul cald.

Vezi si:  Cum depozitam în mod corect anvelopele auto?

Totuși, nu ar trebui să vă considerați un șofer de raliu pe gheață sau zăpadă decât dacă sunteți unul. Și chiar dacă ești, un profesionist nu este în siguranță de un accident. Pe scurt, chiar și în cazul anvelopelor de iarnă, conducerea responsabilă este încă o necesitate. Bărbatul este motivul principal pentru un accident sau pentru o sosire în siguranță, toate celelalte sunt secundare. În acest context, pot fi necesare diferite tipuri de echipamente pe măsură ce se schimbă sezonul. Lanțul de zăpadă este unul dintre cele mai importante. Acest dispozitiv s-a dovedit de-a lungul mai multor ani, iar designul nu s-a schimbat semnificativ de la primele teste. Setarea poate fi complicată pentru începători, dar odată ce ai făcut-o pe prima bicicletă, restul este ușor. Este o garanție sigură de siguranță și încredere atunci când circulați într-o zonă periculoasă. Lanțul oferă o prindere suplimentară și astfel o mai ușoară curățare a roții motrice în acele părți ale drumului care sunt îngropate sub o cantitate considerabilă de zăpadă. Dacă nu v-ați cumpărat încă echipamentul, iată o listă cu cele mai bune oferte de anvelope de iarnă și lanț.

Lanțul de zăpadă: un dispozitiv de înlocuire

Deocamdată, anvelopele de iarnă nu rămân o opțiune recomandată de bunul simț, ci sunt supuse obligații legale si guvernamentale. Aceasta nu este numai pentru siguranța proprie, ci și pentru siguranța tuturor celor care conduc pe același drum ca și tine. Același lucru este valabil și pentru lanțul de zăpadă. Fără a fi obligatoriu, utilizarea sa este rezultatul bunului simț, care vă spune să vă înarmați corespunzător pentru a merge pe un teren delicat sau necunoscut în sezonul rece. Anvelopa de iarnă rămâne atașată de mașina dvs. pe toată durata sezonului.

Vezi si:  Cum pregatim masina pentru sezonul de iarna?

Lanțul de zăpadă, pe de altă parte, nu necesită fixare permanentă. Oferă suport doar în situații dificile în care chiar și o anvelopă de iarnă poate să nu supraviețuiască. De obicei din metal, acesta este acum disponibil în alte materiale, cum ar fi textilele și alte forme cunoscute în mod obișnuit ca șosete. În orice caz, lanțul metalic clasic este în continuare cel mai interesant și mai eficient pe un teren dificil. Celelalte își limitează utilizarea la condiții ceva mai simple pe care le poate depăși o anvelopă de iarnă standard.

Lanțul de zăpadă: când va fi obligatoriu?

Bunul simț necesită să vă dotați corespunzător pentru a vă asigura că treceți printr-un pasaj complicat. Puteți observa eficiența și potrivirea anvelopelor de iarnă pe care le-ați montat, dar chiar și experții se pot confrunta cu un eveniment major neașteptat. În astfel de cazuri, anumite reglementări locale sau departamentale vor interveni oficial imediat după ce condițiile o vor impune.

Fără acest echipament, autoritățile vă pot refuza accesul la pasajul desemnat. Dacă aveți norocul să treceți prin filtru, vă expuneți riscurilor care vă afectează nu numai dvs., ci și toți ceilalți participanți la trafic. Dacă rămâneți blocat în zăpadă din cauza unui lanț lipsă, este puțin probabil să vă puteți deplasa vehiculul. Dar, în același timp, vei paraliza tot traficul și sute sau chiar mii de mașini pot fi blocate din vina ta. Pentru a evita atât probleme incomode, cât și costisitoare, trebuie doar să urmați regulile. Prezența unui lanț de zăpadă poate face diferența între un pasaj de succes și un blocaj care ar fi putut fi ușor evitat.

Vezi si:  Tu ti-ai montat anvelopele de iarna?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *