Ce trebuie sa stim despre stergatoarele de parbriz?

stergatoare de parbriz

Cum schimb un ștergător Bosch?

Înlocuirea unui ștergător Bosch este ușoară, deoarece vine cu un adaptor preasamblat care facilitează instalarea dispozitivului. Pentru a obține o ștergere perfectă, trebuie mai întâi să atașați echipamentul la parbrizul vehiculului. Pentru a porni ștergătorul, trebuie să îl folosiți cu atenție pentru a nu-l deteriora. Și asta este! Pentru cei care nu pot urmări ansamblul intuitiv, iată un alt sfat. Pentru o instalare ușoară, vă rugăm să urmați instrucțiunile din broșura de informații din spatele fiecărui pachet de ștergătoare. Pur și simplu scanați codul QR cu smartphone-ul dvs. și urmați pașii menționați în videoclip.

Când trebuie schimbate ștergătoarele de parbriz?

În ceea ce privește frecvența schimbărilor ștergătoarelor, vă invităm să adoptați aceste sfaturi. Ar trebui să vă referiți la semnele de avertizare de uzură de pe lame. Dacă observați zone șterse, trebuie să le schimbați. De îndată ce apar pânzele, este mai bine să obțineți foi noi. Dacă foile sunt inegale sau rupte, nu uitați să le schimbați în mod regulat, altfel riscul de a vă deteriora parbrizul crește semnificativ. Pentru a avea o vedere bună, trebuie să aveți lamele ștergătoarelor în stare bună și să le cumpărați. Cu toate acestea, o întreținere bună poate preveni schimbarea radicală.

Ștergătoarele de parbriz au devenit zgomotoase. Trebuie schimbate?

Când încep să facă zgomote la ștergere, este important cum sunt setate ștergătoarele. Dacă descoperiți că sunetul devine din ce în ce mai scârțâit, trebuie să-l schimbați. Este chiar recomandat să le înlocuiți la fiecare 6 luni pentru siguranța dumneavoastră. Prin urmare, vă sfătuim să vă schimbați lamele cu mult înainte de sosirea vremii nefavorabile și a perioadelor de iarnă. În acest moment, eficiența măturilor în îngheț, frig și zăpadă este limitată. Pe de altă parte, căldura verii accelerează rapid uzura cauciucului, așa că este timpul să le schimbați în vacanță înainte de a pleca.

Vezi si:  Recomandari cele mai bune stergatoare de parbriz de pe piata

Cum pornesc ștergătoarele automate?

O ștergere bună ar trebui să fie curată și liniștită și există modele ieftine, puternice, care fac treaba. Majoritatea vehiculelor sunt setate să activeze automat ștergătoarele. Senzorul de ploaie detectează cantitatea de apă de pe parbriz și o puteți regla cu roata degetului mare pe maneta dreapta a volanului. Cadranul de sensibilitate poate fi ajustat la nevoile dvs. Pe afișajul panoului de bord apare un simbol pentru a indica frecvența utilizată. Pur și simplu apăsați butonul senzorului de ploaie pentru al porni. Pentru o măturare suplimentară, este recomandabil să mutați pârghia în jos.

Cum pot scoate un ștergător de pe spate?

Pentru a scoate un ștergător spate, deschideți capacul de pe suport cu o cheie de 13 mm pentru a deșuruba suportul brațului ștergătorului. Dacă șurubul rămâne, slăbiți-l cu o șurubelniță, dacă este necesar. Dacă modelele dvs. sunt montate pe spline, marcați locația pentru a vă asigura că sunt reasamblate în aceeași locație. Pentru a scoate apoi complet, trebuie să trageți lama ștergătoarelor în sus. Asigurați-vă că elementul de fixare nu este deteriorat și că lama este în direcția corectă pentru a facilita reasamblarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *