Recomandari cele mai bune stergatoare de parbriz de pe piata

cele mai bune stergatoare auto

O vedere bună asupra drumului este o garanție reală a supraviețuirii tale. Pentru aceasta este necesar să găsiți o lamă de ștergător de înaltă calitate. Dacă îl aveți deja, are întotdeauna sens să-l schimbați, dacă este doar o dată pe an. Desigur, alegerea va fi dificilă, dar datorită acestei selecții este posibil să săriți pașii. Pentru a obține o performanță bună de ștergere în toate condițiile, veți fi mulțumit de lamele ștergătoarelor Bosch Aerotwin. Pe lângă acest model, lamele ștergătoarelor Valeo sunt aliatul dvs. datorită cauciucului durabil, dacă doriți ca materialele să dureze mai mult.

Cum ar trebui sa fie un set de stergatoare bune?

Lamele ștergătoarelor sunt accesorii mai mult decât indispensabile pentru mașina dvs., deoarece contribuie la confortul vizual în timp ce conduceți pentru a evita accidentele. Chiar dacă un vehicul OEM este deja echipat cu ștergătoarele compatibile, va fi un moment în care va trebui să le înlocuiți din cauza uzurii. În niciun caz nu trebuie să le alegeți la întâmplare. Acesta este motivul pentru care acest ghid de cumpărare enumeră câteva criterii de selecție pentru cele mai bune lame de ștergătoare pentru a vă oferi îndrumări asupra modelului care se potrivește cel mai bine vehiculului dumneavoastră.

Tipul de lame

Un ștergător își îndeplinește funcția cu ajutorul lamelor care o alcătuiesc. Trebuie menționat că pe piață există mai multe mărci care oferă diferite modele de ștergătoare, în funcție de tipul de lamă. Deci, înainte de a dori să știți de unde să cumpărați cea mai bună lamă de ștergător, este mai bine să aflați despre tipurile disponibile.

În primul rând, aveți lamele ștergătoarelor tradiționale sau tradiționale compatibile cu aproape toate mărcile de mașini. Utilizatorii se grăbesc la aceste modele datorită aspectului lor economic și datorită cadrului lor metalic care poate atinge o suprafață mare a parbrizului. Cu toate acestea, aceste modele nu sunt rezistente la iarnă.

Vezi si:  Ce trebuie sa stim despre stergatoarele de parbriz?

Pentru a face față frigului extrem, alegeți ștergătoarele de iarnă cu o acoperire de cauciuc pe cadrul metalic pentru a evita acumularea de gheață. O altă alternativă este lama ștergătoarelor plate sau flexibile. Sunt foarte aerodinamici și fără rame, pentru o mai mare rezistență la diferite rezistențe. Acestea sunt concepute pentru a rezista o perioadă lungă de timp, se adaptează perfect formei parbrizului dvs. și nu se tem de vremea rea. În cele din urmă, dacă doriți să combinați avantajele lamelor ștergătoarelor convenționale și plane, alegeți modele hibride care sunt de asemenea puternice.

Tipul de lamă

Lama este componenta principală care compune ștergătoarele. Prin urmare, aceștia sunt apreciați cu privire la performanța lor în ceea ce privește calitatea lamelor utilizate pentru a șterge parbrizul. Pentru fabricarea acestor lame pot fi utilizate diverse materiale, de ex. Cauciuc sau silicon. Foile de cauciuc sunt utilizate pe scară largă pe piață datorită aspectului lor ieftin și ușurinței de asamblare. Cu toate acestea, au o durată de viață limitată în comparație cu alte lame. Prin urmare, trebuie să aveți grijă să le înlocuiți după o perioadă de utilizare, deoarece aceste lame sunt fragile.

Cu toate acestea, puteți utiliza, de asemenea, lame de silicon. Deși nu există suficiente pe piață, ele au fost folosite în mașinile de curse de multă vreme. De fapt, au avantajul că au o rezistență ridicată la influențele meteorologice și la șocurile mari. În plus, datorită robustetei lor, nu necesită întreținere frecventă.

Există, de asemenea, lame acoperite, adică. cele din cauciuc cu un strat protector mai rezistent, de ex. Grafit, sunt acoperite. Aceste lame oferă ștergătoarelor o durată de viață extinsă protejând cauciucul din interior. Acestea sunt cele mai bune opțiuni dacă doriți să aflați cum să cumpărați o lamă ștergătoare cu o valoare mai bună pentru bani.

Vezi si:  Ce trebuie sa stim despre stergatoarele de parbriz?

Dimensiunea lamei

Acest criteriu pare evident, dar nu este întotdeauna cazul. Mulți utilizatori încă fac erori de dimensiune atunci când cumpără noi ștergătoare. De fapt, dimensiunea potrivită poate fi măsurată cu ușurință, luând timp pentru a verifica referințele de la mașina dvs. pentru a găsi o lamă de ștergător compatibilă.

În mod alternativ, puteți măsura pur și simplu dimensiunea parbrizului vehiculului dvs. Dimensiunea lamei ștergătoarelor ar trebui să fie mai mică decât parbrizul, dar să ajungă totuși pe întreaga suprafață a parbrizului. Nu puteți instala noua lamă de ștergător dacă aveți o dimensiune greșită. De asemenea, rețineți că lungimea lamei pe partea șoferului este puțin mai scurtă decât lungimea lamei pe partea pasagerului pentru a obține o sincronizare bună cu mișcarea lamelor.

Standarde de siguranță și întreținere

Scopul principal al ștergătoarelor este de a îmbunătăți câmpul vizual al parbrizului mașinii, astfel încât să puteți conduce în siguranță, astfel încât acestea să nu prezinte nici o uzură. Prin urmare, legile aplicabile favorizează faptul că un vehicul cu lamele ștergătoarelor deteriorate este supus unei vizite de întoarcere în timpul proceselor de ștergere sacadată, ceea ce poate conduce la sancțiuni pentru șofer. Ar trebui să alegeți modele ușor de întreținut și de instalat.

Folosiți lamele ștergătoarelor cu lame clar vizibile, astfel încât să puteți verifica cu ușurință dacă s-a prins murdăria în ele. Pentru asamblare, trebuie să știți exact ce tip de dispozitiv de fixare trebuie să utilizați pentru a atașa noul model. Dacă urmați toate aceste sfaturi, veți ști cum să alegeți cele mai bune lame de ștergătoare pentru 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *