Cum alegem anvelopele de iarna?

anvelope de iarna

Există numeroase referințe pentru anvelopele de iarnă pe piață. Acest lucru duce adesea la confuzie atunci când vine vorba de cumpărarea acestor produse. Pentru a găsi produsul cu care vă puteți simți în siguranță atunci când conduceți iarna, vă vom arăta criteriile de achiziție care trebuie să fie prioritare.

Tipuri de anvelope de iarnă

Scăderea temperaturii variază în funcție de locul în care vă aflați. În timp ce declinul este mai ușor în unele zone, poate fi foarte sever în alte zone. În aceste condiții climatice, este esențial să fie echipat cu anvelope de iarnă. Cu toate acestea, trebuie să știți că produsele de pe piață nu sunt similare.

Există diferite tipuri de anvelope de iarnă care trebuie selectate în funcție de condițiile meteorologice. Alegând dispozitivul potrivit pentru muncă, beneficiați de siguranța rutieră sporită.

În primul rând, există anvelopa de iarnă polivalentă, recomandată pentru utilizarea în locuri unde iarna nu este chiar dificilă. De fapt, sunt potrivite pentru toate tipurile de pardoseli, indiferent dacă sunt glaciare, umede sau uscate. Pot fi utilizate chiar și atunci când temperatura scade sub 7 ° C.

Apoi, puteți găsi pe piață anvelope de iarnă nordice, care sunt recomandate dacă veți conduce la munte sau dacă iarna este deosebit de grea în zona dvs. O aderență bună este esențială pentru o conducere în condiții de siguranță pe drumurile cu zăpadă, ceea ce nu este cazul anvelopelor de iarnă polivalente. Ținând cont de aceste informații, îți va fi mai ușor să știi de unde să cumperi o nouă anvelopă de iarnă.

condus-in-zapada

Ce semnifica marcajele pe anvelopă?

Cum pot cumpăra o anvelopă de iarnă mai ieftină? Dacă aveți probleme să răspundeți la această întrebare, trebuie să știți că trebuie să luați în considerare marcajele pe anvelopă înainte de a cumpăra. Primul pas este să verificați eticheta europeană. De fapt, această componentă oferă detalii despre performanța anvelopei pe 3 etichete de calitate. Există nivelul de prindere umedă, consumul de combustibil și nivelul de zgomot. Această tehnică a fost introdusă pentru a facilita alegerea șoferilor.

În acest ghid al cumpărătorului pentru cele mai bune anvelope de iarnă, vă recomandăm să comparați performanța mai multor articole înainte de a lua o decizie. În acest moment veți fi sigur că faceți o investiție bună.

Nu este totul, pentru că existența etichetei “M + S” este un factor crucial atunci când cumpără. Cu toate acestea, nu uitați să verificați acest marcaj pe peretele lateral al anvelopelor. Este un indiciu important că produsul poate fi utilizat în condiții de iarnă și pe pante noroioase și înzăpezite.

În același timp, trebuie să verificați și dacă elementul are un logo „3PMSF”, care este reprezentat de un fulg de zăpadă într-un munte cu 3 vârfuri. Aceste informații garantează performanță pe pârtii înghețate sau înzăpezite.

Vezi si:  Recenzie cauciucuri Continental WinterContact TS 860

În rezumat, se poate spune că anvelopele marca “M + S” sunt recomandate în locuri unde iarna este destul de blândă. În caz contrar, este recomandat să alegeți produse cu marca “3PMSF”.

Alte date tehnice

În plus față de aceste sfaturi, ar trebui să fie luate în considerare performanțele de prindere la drum și de frânare. Trebuie amintit că anvelopele de iarnă afectează atât prinderea pe pistă, cât și performanțele de frânare. Prin urmare, este necesar să folosiți acest tip de anvelope atunci când temperatura scade sub 7 ° C, deoarece prinderea și elasticitatea anvelopelor convenționale vor fi reduse în aceste condiții. Cu toate acestea, dacă alegeți anvelope mai bune, efectul de frânare este optimizat. Aceasta înseamnă că mașina menține o traiectorie bună atunci când abordați coturile.

Indicii de performanță UTQG pot fi găsiți pe majoritatea anvelopelor din America de Nord, precum și pe anumite modele fabricate în Europa. Ele echilibrează rezistența produsului în trei moduri diferite. Uzura la talpă este primul criteriu, caz în care ratingul variază între 60 și 700, în funcție de duritatea materialului. Apoi există tracțiunea sau aderența care provine din AA, A, B și C. Este important să subliniați aderența, deoarece garantează oprirea în siguranță în linie dreaptă pe drumurile umede. În cele din urmă, există puterea de încălzire, care este evaluată de la A la C.

Cu toate acestea, aceste evaluări sunt doar orientative, deoarece fiecare producător își aplică propriile standarde. Având în vedere acest lucru, vă sfătuim să vă acordați timp pentru a compara indicii.

De asemenea, ar trebui să știți dimensiunea anvelopelor mașinii dvs. înainte de a vă alege, deoarece aceasta este o caracteristică care intră în joc la cumpărare. De fapt, dimensiunile anvelopelor de iarnă pe care doriți să le comandați ar trebui să fie aceleași ca cele pentru vară. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă uitați la partea anvelopelor. Cu siguranță, veți găsi marcaje precum P226 / 70 R20. Rețineți că primul număr, în milimetri, definește lățimea tălpii, adică. zona care intră în contact cu drumul. Al doilea număr indică raportul procentual dintre peretele lateral al anvelopei și lățimea benzii de rulare. În cele din urmă, ultimul număr, exprimat în inci, descrie diametrul interior.

Cum folosești o anvelopă de iarnă?

Dotarea mașinilor cu anvelope de iarnă este foarte recomandată pentru a conduce în siguranță. Pentru a optimiza performanțele acestui echipament, este important să îl utilizați în conformitate cu recomandările experților.

Anticipați achiziționarea de anvelope de iarnă

Anvelopa de iarnă oferă mai multă siguranță din toamnă până în primăvară, fără efecte negative asupra duratei sale de viață. Așadar, gândiți-vă să cumpărați acest echipament în avans pentru a evita depășirea primelor ninsori. De fapt, majoritatea șoferilor aleg această perioadă pentru a-și cumpăra echipamentul. De asemenea, trebuie să știți că aceste tipuri de anvelope trebuie asamblate în grupuri de 4 pentru o eficiență mai mare. Dacă instalați doar două dintre ele, ar putea rezulta o lipsă de prindere sau chiar un dezechilibru.

Vezi si:  Cum depozitam în mod corect anvelopele auto?

Montați anvelopa corect

Dacă șasiul rămâne fixat pe roți, nu trebuie să ceri ajutor la asamblare. Cu toate acestea, anvelopele trebuie pur și simplu înlocuite ca o anvelopă plată. În unele cazuri este necesar să scoateți anvelopele din suportul lor. În acest caz, contactați un atelier pentru ajutor. Verificați întotdeauna uzura anvelopelor înainte de a vă monta.

Alegeți presiunea potrivită

Înainte de a continua inflația, asigurați-vă că vă familiarizați cu presiunea necesară pentru vehiculul dvs. Dacă nu știți, consultați pur și simplu manualul de service. De asemenea, verificați în mod regulat presiunea în anvelope când acestea sunt reci. Dacă transportați o sarcină grea, nu uitați să creșteți presiunea cu 0,2 bar.

Lăsați instalarea unui expert

Nu există nicio lege care să interzică persoanelor să monteze acest tip de anvelope. Pentru siguranța dvs., însă, vă rugăm să contactați un specialist. De fapt, este posibil să uitați detalii esențiale în timpul instalării. În plus, această operație necesită utilizarea unor instrumente speciale. Având în vedere acest lucru, riscurile de pierdere a anvelopelor sunt semnificative. În același timp, luați un moment pentru a compara ofertele și găsiți un expert care își oferă serviciile la un preț bun.

Verificați anvelopele în mod regulat

Dacă folosești anvelope de iarnă de mult timp, asigură-te că acestea sunt încă în stare bună pentru a-ți asigura siguranța la volan. Pentru aceasta, măsurați adâncimea profilului cu un contor de adâncime, pe care îl puteți găsi în magazinele de specialitate. Talpa trebuie să fie de cel puțin 6/32 e cu un inch, minimul este de 2/32 e cu un inch.

Dacă nu, există și un truc foarte simplu, accesibil tuturor. Mai întâi, luați un sfert și introduceți-l cu nasul de caribou în una dintre fâșii. Dacă vedeți vârful botului afară, indică faptul că talpa este de 6/32 e sau chiar mai puțin. În acest caz, anvelopa nu va fi folosită pentru un întreg sezon. În acest moment intenționați să cumpărați anvelope noi.

anvelope-de-iarna-vs-all-season

Intrebari frecvente

Anvelope de iarnă sau all-season?

Aceste două tipuri de anvelope au fiecare avantajele lor, dar și limitările lor de utilizare. În ceea ce privește primul aspect, oferă o aderență maximă pentru a se adapta condițiilor umede, înzăpezite sau înghețate. Prin urmare, utilizarea sa este ideală pentru o conducere în siguranță în perioada de iarnă. În ceea ce privește anvelopele pentru 4 anotimpuri, acestea oferă protecție pe tot parcursul anului și în orice vreme. De asemenea, acestea sunt un bun compromis între anvelopele de vară și de iarnă.În teorie, anvelopele de 4 anotimpuri sunt recomandate pentru utilizare polivalentă, în timp ce anvelopele de iarnă sunt în esență potrivite pentru vremea de iarnă.

Anvelope de iarnă sau de vară, care este diferența?

În ceea ce privește designul, anvelopele de iarnă conțin mai mult cauciuc natural pentru a păstra flexibilitatea la frig. Acest lucru înseamnă că prind ușor suprafața și oferă o prindere mai bună. Spre deosebire de anvelopele de vară care se întăresc în frig. Puteți să le distinge singură pe suprafață, deoarece anvelopele de iarnă au nenumărate sipuri minuscule care asigură distribuirea apei și împiedică acvaplanarea. Acum știi să spui o anvelopă de iarnă dintr-o anvelopă de vară.

Unde trebuie așezată anvelopa de iarnă, pe fata sau spate?

Dacă nu sunteți încă obișnuit să utilizați acest tip de anvelope, ar trebui să aflați despre reglementările aplicabile. De fapt, legea recomandă utilizarea acestor anvelope la frig extrem, deoarece acestea sunt adaptate la condițiile de drum din această perioadă. Cu toate acestea, simpla achiziție a unuia sau a două dispozitive nu va fi suficientă pentru a beneficia de securitatea sporită. Legislatorii cer ca atât partea din față, cât și cea din spate să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Anvelope de iarnă Continental sau Michelin?

Continental și Michelin sunt referințe globale în industria anvelopelor. Continentalul oferă în general produse care aderă atât la suprafețe umede, cât și la acoperirea zăpezii. De asemenea, oferă o distanță de frânare mai scurtă pentru siguranță suplimentară. În ceea ce privește cea de-a doua marcă, garantează o conducere în siguranță atât pe suprafețe uscate, cât și acoperite cu zăpadă. În plus, produsele acestei companii sunt cunoscute și pentru longevitatea lor.

Anvelope de iarnă sau lanț, ce sa alegem?

Anvelopele de iarnă și lanțurile de zăpadă sunt echipamente necesare pentru a conduce în siguranță pe vreme rece. Datorită designului lor, acestea sunt destinate a fi complementare și sunt utilizate în situații foarte diferite. În ceea ce privește anvelopele de iarnă, acestea trebuie utilizate în fiecare zi pe vreme rece. În ceea ce privește lanțurile, acestea sunt necesare numai dacă drumul este acoperit cu gheață sau zăpadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *