Cum depozitam în mod corect anvelopele auto?

depozitarea anvelopelor

Anvelopele utilizate pe mașina dvs. se schimbă odată cu anotimpurile. O metodă bună de conservare vă asigură sănătatea optimă atunci când le puneți din nou. Altfel, ar putea ajunge în condiții precare și nu le mai puteți folosi.

Definiți tipul de anvelopă pe care doriți să o salvați

Când temperatura scade sub șapte grade Celsius, este timpul să vă scoateți mașina de pe anvelopele de vară și să montați anvelopele de iarnă. În așteptarea sezonului următor și reutilizarea acestora, anvelopele scoase vor beneficia de o pauză. Cu toate acestea, acest depozit necesită condiții importante pentru a-și menține eficiența și performanța. Dacă doriți să le instalați în mașina dvs. pentru a relua serviciul, trebuie să vă asigurați că sunt întotdeauna la capacitatea lor deplină.

Pentru a ține cont de această posibilitate, trebuie să respectați anumite reguli de bază pentru depozitare, cu riscul de a întâmpina o surpriză neplăcută când reveniți la serviciu. Indiferent dacă sunt utilizate anvelope de iarnă sau de vară, principiul rămâne același, chiar dacă tipul de pneu variază în funcție de perioada de odihnă. În orice caz, puteți alege metoda potrivită cu două opțiuni de prezentare a anvelopelor. Prima este anvelopa cu janta. Această configurație înseamnă că, atunci când ați schimbat sezonul, ați decis să scoateți întreaga roată, adică anvelopa cu janta.

Au jante speciale atât pentru anvelopele de vară, cât și pentru cele de iarnă, iar când este timpul să vă schimbați, tot ce trebuie să faceți este să le schimbați. Modul în care depozitați anvelopele demontate depinde de starea bună a acestora în ziua înlocuirii. A doua opțiune se referă la versiunea evenimentelor în care aveți doar același set de jante pentru anvelopele de vară și de iarnă. În acest caz, trebuie să mergeți la un atelier sau atelier de vulcanizare pentru schimb. Acest lucru constă în scoaterea anvelopelor de vară de pe jante și punerea anvelopelor de iarnă pe jante. Anvelopele individuale obținute în acest mod trebuie apoi depozitate corect, astfel încât să își poată menține optim performanța și starea.

Vezi si:  Cum alegem anvelopele de iarna?

Folosiți metoda de depozitare corectă

Cu sau fără jante, primul pas este curățarea completă a acestui echipament important din mașină. Spălați bicicleta cu multă apă și interiorul anvelopei dacă nu are jantă. Curățenia îi oferă protecție inițială, deoarece murdăria care este colectată și reținută de anvelopă poate schimba starea cauciucului. Apoi, asigurați-vă că s-au uscat bine. Așezați-le astfel încât să puteți înlocui axele data viitoare când sunt reinstalate (roțile din față sunt așezate în spate și invers pentru un echilibru bun în ceea ce privește uzura). Apoi, alegeți tipul de depozitare specific, în funcție de dacă depozitați o roată întreagă sau o singură anvelopă. În primul caz, există două opțiuni de depozitare. Pe de o parte, puteți alege metoda de agățare. Janta permite utilizarea unei frânghii puternice sau a unui lanț pentru a atârna roata. Anvelopa rămâne într-o poziție liberă și, datorită rigidității jantei, nu este afectată de propria greutate.

Asigurați-vă că nu există contact cu pereții laterali sau calea de rulare cu alte elemente. Acest lucru asigură ca anvelopa să-și păstreze întreaga capacitate în timpul reasamblării. Pe de altă parte, puteți determina metoda de stivuire pentru depozitarea roților. Avantajul acestui sistem este că anvelopele din partea inferioară a stivei nu trebuie să poarte greutatea anvelopelor aeriene datorită jantelor care fac acest lucru. În special, banda de rulare este scutită de riscul de deformare sau deformare.

Apropo, dacă intenționați să lăsați o mașină pentru o perioadă, dacă nu doriți să decolați roțile, puneți-vă vehiculul pe chocuri, astfel încât anvelopele să plutească. Acest lucru permite cauciucurilor să-și mențină curbura normală fără riscul de deformare, deoarece susțin greutatea vehiculului fără a se deplasa. În cazul anvelopelor individuale, este mai bine să le depozitați permanent în poziție verticală. Puteți cumpăra o bancă de lucru mică așa cum este utilizată de vânzătorii profesioniști pentru a afișa diferitele modele. În caz contrar, le puteți pune doar pe podea. Cu toate acestea, asigurați-vă că rotiți suprafața de contact în mod regulat pentru a evita uzura prematură sau deformarea părții care poartă întreaga greutate a anvelopei.

Vezi si:  Cum procedam cand facem pana?

Alegeți o locație de depozitare adecvată

Este obligatoriu să vă depozitați anvelopele în interior, într-un loc uscat și departe de căldură sau frig intens. Calitatea carcasei anvelopelor se poate deteriora semnificativ dacă rămâneți în afara pneurilor. Lumina soarelui ca temperaturile scăzute, umiditatea și praful pot usca puținul pe care îl ai și îl pot face inutilizabil. Cel mai bun loc pentru depozitarea anvelopelor este în garajul dvs., mai ales dacă aveți suficient spațiu pentru un magazin de anvelope.

Trebuie doar să aveți grijă să nu le așezați prea aproape de o sursă de înaltă tensiune care poate elibera ozon sau lângă substanțe chimice. Produsele chimice pot provoca o reacție la coroziune în cauciuc și pot face ca anvelopa să nu poată fi utilizată. Dacă nu aveți un loc adecvat pentru aceasta, puteți contacta profesioniștii care oferă acest serviciu și care au spațiile și echipamentele necesare. Dacă trebuie să cumpărați anvelope noi pentru mașina dvs., aici este o selecție a celor mai bune produse în acest scop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *