Cum folosim compresorul de aer?

cum folosim un compresor de aer

Un compresor este proiectat pentru a genera aer comprimat pentru a opera o varietate de dispozitive pneumatice. Dacă tocmai ați cumpărat un compresor, trebuie să cunoașteți toate instrucțiunile pentru ca acesta să funcționeze corect.

Pregătiți-vă pentru punerea în funcțiune

Când deschideți ambalajul, citiți mai întâi toate instrucțiunile din instrucțiunile furnizate de producător. De fapt, un compresor este format din multe componente pe care ar trebui să le cunoașteți individual pentru a înțelege mai bine cum funcționează. Când se face acest lucru, mai întâi deșurubați supapa mică sub rezervor, întrucât este des întâlnită când o cumpărați. Acest proces este esențial pentru o utilizare fiabilă.

Apoi, faceți timp pentru a verifica prezența filtrelor de aer în ambalaj. Dacă ați găsit vreunul, instalați aceste accesorii înainte de a vă conecta la rețea. Apoi, așteptați până când rezervorul este plin.

Urmați acești pași pentru a utiliza instrumentul

După ce ați finalizat toate verificările necesare, conectați compresorul la o priză de rețea, legată la pământ. Închideți robinetul de scurgere a rezervorului. Apoi reglați presiunea în funcție de munca planificată.

Apoi folosiți aerul din rezervor. Pentru a face acest lucru, conectați cablul și instrumentul la terminalul de pe dispozitiv. Priviți manometrul pentru a vă asigura că este stabil și selectați numărul de bare în funcție de instrumentele folosite.

Verificați periodic nivelul uleiului

Durata de viață a pistoanelor și a arborelui cotit depinde în mare măsură de alimentarea cu ulei. Prin urmare, verificați întotdeauna nivelul uleiului înainte și după fiecare utilizare. Verificați pur și simplu joja, care este integrată sub carcasa unității de imprimare. Cu toate acestea, rețineți că există compresoare care nu necesită ulei. Dacă alegeți acest model, nu este necesară o întreținere costisitoare.

Vezi si:  Cele mai bune compresoare de aer de pe piata

Întreținerea unității

Filtrele încorporate în compresor sunt concepute pentru a elimina contaminanții. Pentru a vă asigura că dispozitivul funcționează corect, nu uitați să verificați și să curățați filtrele cât mai des posibil. Folosiți un suflant pe care îl conectați pur și simplu la dispozitiv.

Rezervorul de oțel este adesea victima oxidării, ceea ce îl poate deteriora foarte repede. Pentru a remedia acest lucru, scoateți dopul de scurgere de sub rezervor. Această acțiune permite scurgerea apei reziduale care s-a acumulat după utilizare.

Luați câteva măsuri de precauție

Dacă compresorul este utilizat intens, motorul se poate supraîncălzi. În acest caz, pur și simplu opriți utilizarea dispozitivului și așteptați ca temperatura să scadă înainte de a continua.

Reduceți presiunea la 0 înainte de a deconecta dispozitivul pentru a evita neplăcerile. De asemenea, amintiți-vă să opriți supapa de control.

Faceți obișnuința să contactați întotdeauna un specialist în cazul unei defecțiuni a dispozitivului, astfel încât să puteți interveni rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *