Cum pregatim masina pentru sezonul de iarna?

condus-in-zapada

Iarna, frigul poate cauza probleme uriașe pentru mașini și șoferi. Condițiile meteorologice reduc vizibilitatea și pot duce chiar la închideri de drumuri. Prin urmare, puteți face câteva lucruri pentru a evita să fiți prinși accidental.

Atentia in timp ce conduci

Condițiile rutiere sunt diferite vara și iarna. Prin urmare, va fi necesar să schimbați stilul de conducere în funcție de anotimpuri. De asemenea, trebuie să aflați despre trafic și să vă studiați cu atenție ruta pentru a evita blocajele. Verificând prognoza meteo, veți fi alertat cu privire la posibile căderi de zăpadă. De asemenea, este un reflex bun să citiți pe mass-media pentru a afla dacă drumurile sunt închise.

Când plouă, vizibilitatea este redusă și drumurile devin mai netede. Pe zăpadă, este chiar mai dificil de văzut pe distanță lungă, iar prinderea anvelopelor scade și mai mult. Frigul poate deveni și mai nervos șoferul. Această pierdere de strângere poate fi stresantă în călătoriile lungi. Trebuie să conduceți încet pentru a avea timp să observați obstacole care necesită o tracțiune cu roțile din spate. În acest fel vă puteți opri în timp și evita coliziunile.

Obstacolele pot apărea la întâmplare pe drum pe vânturi mai puternice. Vântul poate împrăștia ramuri și alte resturi pe străzi. Prin urmare, conduceți cu atenție și cu farurile pornite pentru a evita obstacolele din drum. De asemenea, trebuie să știți că cele mai periculoase obstacole sunt gheața, deoarece este dificil de văzut și poate duce la pierderea controlului asupra vehiculului. Pentru a limita riscurile în acest caz, reglementările rutiere precizează că pentru o șosea cu o vizibilitate mai mică de 50 m este recomandată o viteză mai mică de 50 km / h.

Vezi si:  Recenzie cauciucuri Uniroyal MS Plus

În anumite situații, indicatoarele stradale sunt setate pentru a avertiza șoferul cu privire la posibile pericole. Acestea trebuie observate pentru a evita accidentele. Dacă drumul este alunecos, șoferul trebuie să-și reducă viteza pentru a nu se îndepărta de drum. Zonele cu vânt transversal sunt, de asemenea, periculoase, deoarece aceste vânturi pot schimba banda vehiculului.

Dacă semnul spune că fasciculul mic ar trebui să fie pornit, se datorează faptului că vizibilitatea este limitată. Dacă acest lucru nu se întâmplă, riscul unei coliziuni crește. Dacă zăpada este prea adâncă, un semn indică faptul că lanțurile de zăpadă trebuie să fie montate pe cel puțin două roți. Altfel s-ar putea să rămâi blocat pe drumul acoperit cu zăpadă.

Echipamentul de care ai nevoie

Pe lângă atenția acordată stilului dvs. de conducere, trebuie să fiți și bine pregătiți pentru iarnă. În primul rând, când începeți să vă curățați mașina în acest sezon, nu ar trebui să folosiți produse convenționale. Uscarea mașinii poate fi dificilă, iar apa poate îngheța cu ușurință pe parbriz. În acest caz, utilizați agenți de curățare rezistenți la îngheț. În caz contrar, utilizați o racletă pentru a îndepărta înghețul de pe parbriz. Antigelul va face și trucul. Puteți utiliza o lopată sau un bici pe ruta pentru a le șterge înainte de plecare.

De asemenea, este important să aveți haine și pături calde în portbagaj. Acestea pot fi utilizate în caz de avarie sau dacă drumurile sunt blocate pentru o anumită perioadă de timp. Dacă aveți probleme în miezul nopții, veți avea nevoie de o lanternă pentru a vă lumina, mai ales dacă vă plasați vehiculul singur. Nu uitați bateriile de rezervă, astfel încât să nu ajungeți în întuneric, sau măcar să păstrați o cutie de chibrituri, pentru că dacă nu strălucesc, vă pot încălzi parțial.

Vezi si:  Recenzie cauciucuri Continental WinterContact TS 860

De asemenea, păstrați apă și alimente neperisabile și apă în mașină, deoarece poate dura mult timp pentru a curăța strada sau un magazin alimentar pentru a intra în caz de dificultate. Lanterne sau un felinar de avertizare pot fi de asemenea folosite pentru a indica poziția dvs. Veți avea nevoie, de asemenea, de cabluri jumper și de curele de tracțiune pentru a facilita o posibilă defecțiune. Pentru a vă ajuta, pe piață sunt disponibile truse speciale de iarnă care conțin toate instrumentele de care aveți nevoie în cazul unei defecțiuni. Aceasta este o alegere bună dacă căutați o soluție completă.

Setul de îngrijire este indispensabil pentru tratamentul leziunilor minore. În cazul unui accident grav, este mai bine să contactați serviciile de urgență. În acest caz, aveți nevoie de un telefon mobil încărcat sau de a schimba pentru a utiliza un telefon public dacă unul este în apropiere. Pentru a împiedica bateriile telefonului să se scurgă, vă puteți echipa mașina cu un încărcător special. Va fi util dacă trebuie să spuneți familiei despre situația dvs.

Întreținerea esențială a mașinii

În așteptarea unor opriri neașteptate, veți avea nevoie de diverse echipamente pentru a lupta cu frigul și întunericul. Dar pentru a limita riscul de a intra în situații inconfortabile, cel mai bine este să aveți mașina deservită înainte de a ajunge chiar la drum. De fapt, o defecțiune în mijlocul nopții de iarnă poate fi evitată dacă mașina dvs. este în stare bună.

Du-ți mașina la un atelier pentru o revizie generală și remediați eventualele defecțiuni. În acest caz, acordați o atenție deosebită sistemelor dvs. de frânare, deoarece acestea sunt expuse la o mare tensiune în timpul iernii. Verificați, de asemenea, starea bateriei și înlocuiți-o dacă este necesar. Dacă are peste 3 ani, este foarte probabil să renunțe. În acest caz, nu puteți porni din nou vehiculul.

Vezi si:  Cum alegem anvelopele de iarna?

De asemenea, anvelopele dvs. trebuie să fie reglate pe teren alunecos și zăpadă. Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru a rezista la frig și, în acest caz, au o prindere destul de bună chiar și pe gheață. Lanțurile de zăpadă sunt de asemenea necesare pentru conducerea pe zăpadă adâncă. Și dacă, în general, conduci pe teren ușor, anvelopele de toate anotimpurile sunt suficiente. De asemenea, trebuie verificată presiunea anvelopelor dvs. deoarece acestea nu trebuie să fie sub presiune ridicată. Tracțiunea poate fi obținută doar la presiune joasă iarna.

În cele din urmă, ar trebui să știți că sistemul de încălzire nu va funcționa corect dacă filtrul cabinei dvs. este înfundat cu praf. Deci trebuie să vă gândiți la curățare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *