Cum putem face apeluri telefonice la volan?

suport auto pentru telefon

Telefonarea în timpul conducerii este strict interzisă. Indiferent dacă mergi pe 4 sau 2 roți, penalitățile sunt foarte severe. Cu toate acestea, este posibil să răspundeți la un apel în timp ce conduceți dacă aveți dispozitivele adecvate. Prin urmare, nu este posibil să răspundeți la mesaje SMS. Fii vigilent și adoptă practicile bune acum pentru a evita represiunea.

Ce să nu faci

Când conduceți, nu țineți telefonul în mână. Fie că trimiteți un mesaj text scurt sau răspundeți la un apel urgent, nu aveți voie să faceți acest lucru. De asemenea, nu aveți voie să utilizați un set de căști. Chiar dacă dispozitivul este purtat doar pe o ureche, este același, deci este, de asemenea, interzis. Deși căștile sunt discrete, nu sunt permise în mașini. Nu folosiți mijloace mai vizibile, cum ar fi căștile, deoarece acest lucru vă va înrăutăți situația. De asemenea, veți fi pedepsiți, chiar dacă purtați numai căști într-o ureche.

Deși setul cu cască Bluetooth este un dispozitiv foarte practic, nu trebuie utilizat în timpul conducerii. Prin urmare, nu este o soluție eficientă. Dacă dețineți un motor cu două roți, trebuie să fiți conștienți că utilizarea căștilor este pedepsibilă și în acest caz. De asemenea, nu te prinde cu un telefon prins în căști. Toate aceste practici: căști, căști, căști Bluetooth, telefoane portabile sunt interzise atunci când mergi cu bicicleta.

Impact negativ

Vă rugăm să rețineți că interdicția pentru aceste situații a fost introdusă în principal pentru siguranța șoferului. În caz de accident, el va fi primul în pericol, dar toți ceilalți în apropiere. Disciplina este înființată în beneficiul altora. Șoferul trebuie să își mențină concentrarea în orice moment. De îndată ce privești în jos un mesaj text, îți pierzi atenția. Riscul de accidente crește cu un factor de 23 dacă te uiți departe doar aproximativ 5 secunde. Chiar dacă utilizați kituri, veți fi totuși distras. Nu numai că te pui în pericol, ci și oamenii din jurul tău sau în același vehicul ca tine.

Vezi si:  Scapa de probleme folosind un suport de telefon

Articolul din Codul rutier interzice utilizarea telefoanelor în timpul conducerii. Interdicția de utilizare a căștilor, căștilor și dopurilor de urechi a fost adăugată din 2019. Sancțiunea corespunde retragerii a 4 puncte din permisul de conducere. De asemenea, riscați o amendă de 1100 lei. Aceste penalități se aplică tuturor situațiilor de mai sus: purtarea căștilor, căștilor sau căștilor, telefonul în mână. Începând cu 2020, poliția a avut chiar dreptul să vă retragă permisul. Acest ultim caz se aplică dacă comiți o altă infracțiune pe lângă efectuarea unui apel telefonic în timp ce conduci. Chiar dacă uiți semnalul de întoarcere sau uiți regulile privind dreptul de cale, ar putea fi scump.

Cum pot face apeluri și conduce?

Pentru a putea efectua apeluri gratuite în mașină, aveți un dispozitiv instalat în vehicul. Suportul de telefon special conceput pentru mașini este foarte practic. Când vă sună cineva, puteți ridica receptorul și activa funcția mâini libere. Vei avea ochii în fața ta, mâinile pe volan, răspunzând apelurilor tale urgente. În acest caz, există un risc mai mic de distragere. Tehnologia inovatoare vă permite chiar să nu mișcați un deget pentru a efectua un apel sau un mesaj text. Tot ce trebuie să faci este să vrăjești totul, iar telefonul o va face pentru tine. Există, de asemenea, o funcție de căști integrate pentru pasagerii cu două roți. Sunt foarte confortabili și nu necesită mișcare care să vă pună în pericol.

Dacă utilizați telefonul ca dispozitiv GPS, acest lucru este permis. Dar nu-l ține în mâini. Aveți un stand pentru a-l plasa și în niciun caz nu-l folosiți pentru alte situații. În acest caz, telefonul trebuie să vă asiste în timp ce conduceți pentru a vă arăta cea mai bună rută. Orice alt afișaj utilizat în alte scopuri în afară de conducere este strict interzis în câmpul vizual al șoferului. Televizoarele, calculatoarele și alte dispozitive trebuie să fie în spatele șoferului.

Vezi si:  Există riscul de interferențe magnetice în cazul suporturilor auto magnetice?

Efectuarea de apeluri și conducere – cum faceți asta corect?

Telefonarea în timpul conducerii este strict interzisă. Indiferent dacă mergi pe 4 sau 2 roți, penalitățile sunt foarte severe. Cu toate acestea, este posibil să răspundeți la un apel în timp ce conduceți dacă aveți dispozitivele adecvate. Prin urmare, nu este posibil să răspundeți la mesaje SMS. Fii vigilent și adoptă practicile bune acum pentru a evita represiunea. Ce să nu faci Când conduci, nu trebuie să ții telefonul în mână. Fie că trimiteți un mesaj text scurt sau răspundeți la un apel urgent, nu aveți voie să faceți acest lucru. De asemenea, nu aveți voie să utilizați un set de căști. Chiar dacă dispozitivul este purtat doar pe o ureche, este același, deci este, de asemenea, interzis. Deși căștile sunt discrete, nu sunt permise în mașini.

Nu folosiți mijloace mai vizibile, cum ar fi căștile, deoarece acest lucru vă va înrăutăți situația. De asemenea, veți fi pedepsiți, chiar dacă căștile sunt purtate doar într-o ureche. Deși setul cu cască Bluetooth este un dispozitiv foarte practic, nu trebuie utilizat în timpul conducerii. Prin urmare, nu este o soluție eficientă. Dacă dețineți un motor cu două roți, trebuie să fiți conștienți că utilizarea căștilor este pedepsibilă și în acest caz. De asemenea, nu te prinde cu un telefon prins în căști. Toate aceste practici: căști, căști, căști Bluetooth, telefoane portabile sunt interzise atunci când mergi cu bicicleta. Efecte negative Vă rugăm să rețineți că interdicția pentru aceste situații a fost introdusă în principal pentru siguranța șoferului. În caz de accident, el va fi primul în pericol, dar toți ceilalți în apropiere. Disciplina este înființată în beneficiul altora. Șoferul trebuie să își mențină concentrarea în orice moment.

Vezi si:  Cel mai bun suport auto pentru telefonul tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *