Cum suportam caldura din masina?

aer conditionat masina

În funcție de destinația dvs. de călătorie, traseul către destinația dvs. de vacanță poate părea lung și plictisitor, mai ales dacă sunteți blocat în trafic. Soarele își joacă rolul și în exodul de vară. Iată trei sfaturi de bază pentru a vă ajuta să bateți căldura de vară pe drum.

Folosiți accesoriile standard ale vehiculului dvs.

Trebuie să înghiți mulți kilometri de la punctul de plecare la destinația de vacanță. Datorită prezenței generoase a soarelui de dimineață și în special a temperaturilor ridicate pe care le aduce, poate uneori simți un antrenament de luptă, mai ales atunci când te găsești într-un blocaj monstru de pe autostradă. Căldura crește literalmente și la figurat. Dar pentru a menține o atmosferă plăcută și a aduce un suflu de aer curat în cabina dvs., puteți utiliza pur și simplu accesoriile standard ale mașinii.

Primul pas natural este coborârea geamului ușii. Toate mașinile sunt dotate cu geamuri în față și în spate. În funcție de cât de repede poți merge, îl poți deschide puțin dacă mergi destul de repede. La viteză medie, le puteți menține pe jumătate închise. Cu toate acestea, dacă ați blocat aproape din cauza traficului blocat și reglementat, puteți opta pentru o deschidere completă. Dacă lăsați geamurile deschise, puteți evacua cu ușurință atmosfera grea și încălzită din interiorul cabinei. Atmosfera de afară va fi mai răcoroasă, în ciuda căldurii scârțâitoare și se va turna în mașina dvs. pentru a respira literalmente aer curat.

În al doilea rând, din ce în ce mai multe mașini au astăzi un trapa dublă. Dacă mențineți căptușeala sintetică larg deschisă și bine închisă, puteți lăsa căldura din interior să scape în sus. Prin urmare, aerul rămas în cabină rămâne mai puțin dăunător, iar în combinație cu geamurile deschise, ciclul vă ajută să mențineți temperatura corectă în interiorul vehiculului. Desigur, gradul de deschidere depinde de viteza de croazieră, la fel și de gradul de deschidere a ferestrei. Doar nu credeți că, la 120 de kilometri pe oră, deschiderea totul larg vă va menține rece. Așa este, dar deschide și ușa către o vrajă garantată la rece. Ar fi punctul culminant al verii pentru a prinde o răceală.

În cele din urmă, puteți utiliza și accesoriile de confort care vin cu mașina. Aerul condiționat era o opțiune plătită, dar în zilele noastre a devenit un sistem standard indispensabil. Dacă aveți nevoie, îl puteți utiliza dacă cei doi pași precedenți nu vi se potrivesc. Un sistem de confort, prin excelență, un sistem de aer condiționat sau o unitate de aer condiționat, este prezent astăzi în toate vehiculele mai noi și poate fi chiar instalat pe vehicule mai vechi. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că acest sistem vă crește semnificativ consumul de combustibil. Prin extrapolare, contribuiți la creșterea emisiilor de CO2 și deci la încălzirea globală. Așadar, chiar dacă un aparat de aer condiționat aduce un anumit confort, nu este foarte responsabil să îl porniți. Cu toate acestea, utilizarea moderată va fi întotdeauna tolerabilă.

Adauga accesorii suplimentare

Indiferent dacă aveți o mașină de ultimă generație sau un model mai vechi, veți putea întotdeauna să adăugați câteva dispozitive utile pentru starea dvs. de bine. În ceea ce privește călătoria voastră lungă, urmăriți razele soarelui și căldura rezultată. Pentru a vă proteja eficient de ele, cea mai ușoară, dar și cea mai ieftină investiție este să cumpărați un parasolar de mașină bun. Există multe modele din care puteți alege pentru diferite locații din mașina dvs. De fapt, aceste accesorii nu mai sunt doar pentru parbriz și fața mașinii. Acum există diferite tipuri, astfel încât să le puteți pune pentru geamurile laterale, luneta și chiar trapa. Pur și simplu alegeți conceptul care vi se potrivește, de ex. o ventuză sau un model cu role, printre altele. Puteți opta chiar și pentru fereastra de ferestre care vă protejează complet de razele ultraviolete dăunătoare care vă pot deteriora pielea dacă o expuneți pentru ea o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, este esențial să respectați reglementările pentru aplicarea de folii pe ferestrele dvs.

Dacă vehiculul dvs. nu are aer condiționat, vă puteți bucura în continuare de un aer de aer proaspăt în mașină. Trebuie doar să cumpărați un mini ventilator auto. Acesta este un accesoriu pe care îl puteți atașa oriunde în mașina dvs., pe tabloul de bord, pe puntea din spate sau pe tavan. De obicei este alimentat de baterie, trebuie doar să îl conectați la bricheta pentru a-l face să funcționeze. Cu toate acestea, folosiți-l cu performanțe rezonabile chiar și atunci când este foarte cald. Într-un spațiu închis precum interiorul unei mașini, utilizarea acesteia cu viteză maximă este ca și cum ai conduce cu ferestrele larg deschise. Rezultatul: o altă lovitură de frig în mijlocul unui val de căldură.

Folositi protectie solara

În mașina ta, suferi, de asemenea, de efectele soarelui și căldură opresivă, ca să nu mai vorbim de efectele razelor ultraviolete. Așadar, nu așteptați până când sunteți pe plajă pentru a vă aproviziona cu protecție solară. Temperatura accentuată de presiunea din cabina dvs. este suficientă pentru a vă ataca pielea. De asemenea, alege haine de bumbac ușoare, cu mâneci lungi, în locul blaturilor și a altor haine ușoare care expun mai multă piele la razele soarelui. Vă pot menține cald, dar vă vor ajuta să evitați petele inestetice atunci când vă dezbrăcați. În cele din urmă, ar trebui să beți în mod regulat apă la temperatura camerei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *