Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Tehnologia fuel-cell nu va deveni o soluţie viabilă în viitorul apropiat

  Autor: Roxana Burghina
  14 ianuarie, 2014
  Costurile tehnologiei fuel-cell vor scădea considerabil până în anul 2025, arată un studiu întocmit de compania Roland Berger. Cu toate acestea, şansele ca aceasta să devină o alternativă reală la motorizarea electrică (cu alimentare pe bază de acumulator) este posibilă doar în viitorul foarte îndepărtat. Costurile tehnologiei fuel-cell vor scădea considerabil până în anul 2025, arată un studiu întocmit de compania Roland Berger. Cu toate acestea, şansele ca aceasta să devină o alternativă reală la motorizarea electrică (cu alimentare pe bază de acumulator) este posibilă doar în viitorul foarte îndepărtat. La ora actuală, cele mai mari costuri pe care le presupune dezvoltarea tehnologiei fuel-cell sunt legate de preţul mare al platinei, lucru care a determinat producătorii de automobile să se axeze pe găsirea unor materiale alternative. Tocmai de aceea, până la momentul în care va fi descoperit înlocuitorul pentru platină, tehnologia fuel-cell are şanse destul de mici să devină »

  Între convenţional şi ideal – motorizarea hibridă

  Termenul “hibrid” desemnează capacitatea unui vehicul de a fi pus în funcţiune cu ajutorul mai multor surse de putere; poate fi vorba despre o alăturare motor diesel-motor electric sau motor pe gaz şi »

  Solutia hibrida Volvo

  Noi incercam sa acceleram dezvoltarea in domeniul vehiculelor comerciale hibride. Aceasta se poate dovedi importanta atat pentru clientii nostri, cat si pentru mediu, a declarat Leif Johansson, presedintele grupului Volvo. »

  Renault si Daimler vor colabora pentru dezvoltarea versiunilor electrice ale Twingo si Smart

  Renault si Daimler au incheiat un acord in domeniul automobilelor electrice prin care constructorul auto francez va dezvolta motoare electrice pentru modelele Twingo si Smart, iar compania germana va furniza baterii pentru »

  Piața lubrifianților este în scădere, dar „curge” în direcția produselor de calitate

  Deși suntem una dintre țările cu cele mai mari producții de produse petroliere din Europa, consumul a scăzut semnificativ în ultimii ani în România, atât în ceea ce privește combustibilul, »
  Cele mai citite stiri