Există riscul de interferențe magnetice în cazul suporturilor auto magnetice?

Suport magnetic Tellur MCM3

Pentru a vă monta smartphone-ul în mașină, un suport magnetic este foarte practic. Cu toate acestea, este posibil să fi auzit că un magnet vă poate deteriora telefonul. Acest lucru este adevărat, dar numai în anumite cazuri. Acest articol evidențiază subiectul.

Suporturi magnetice pentru smartphone-uri

Există diferite tipuri de purtători de date magnetice care sunt potrivite pentru scopuri diferite, fie că este vorba de a păstra un ochi pe smartphone-ul dvs. în timp ce lucrați pe computer sau pentru a utiliza GPS-ul dispozitivului dvs. în mașină. Un dispozitiv magnetic este un bun suport pentru telefonul auto în aceste cazuri. De fapt, vă permite să plasați și să eliminați smartphone-ul cu un singur gest, odată ce nu mai este utilizat. Datorită atracției magnetice, dispozitivul dvs. rămâne pe loc în ciuda eventualelor denivelări din interiorul vehiculului.

Principiul este simplu, mai întâi o placă subțire de metal trebuie să fie atașată pe spatele smartphone-ului. Apoi, un suport cu un magnet trebuie fie atașat la tabloul de bord, fie la parbriz. Placa de metal este apoi pusă în contact cu magnetul pentru a asigura smartphone-ul. Dezavantajul acestui tip de metodă este nevoia de a pune placa metalică pe telefon. Dacă aveți o copertă sau o carcasă, plasarea acestui element nu va schimba cu adevărat aspectul vizual al telefonului dvs. mobil. În caz contrar, va trebui să atașați placa cu bandă, ceea ce va face ca telefonul să pară mai puțin atractiv. Dacă carcasa dispozitivului dvs. este din metal, tot ce aveți nevoie este suportul și magnetul.

Alte alternative, cum ar fi Huse magnetice, vă permit să atașați telefonul direct la suprafețele metalice. Totuși, trebuie să aveți grijă cu această metodă, deoarece magneții pot interfera cu diverșii senzori cu care este echipat telefonul. În plus, asigurarea este constant la telefon, ceea ce ar putea agrava daunele. Expunerea prelungită la un câmp magnetic puternic poate interfera cu telefonul. Chiar dacă este un suport clasic cu o placă metalică și un magnet ca rezultat, va exista întotdeauna un anumit risc.

Vezi si:  Scapa de probleme folosind un suport de telefon

Probleme cu câmpul magnetic

Smartphone-urile folosesc multe dispozitive care se ocupă de câmpuri magnetice, cum ar fi busola. De exemplu, dacă busola este expusă unui câmp magnetic puternic sau plasată prea aproape de un magnet, nu va mai funcționa. Când o busolă este plasată lângă un magnet, aceasta nu mai indică spre nord, ci spre obiectul magnetic. Cu toate acestea, busola nu este singurul dispozitiv care este deranjat. Aplicații precum Google Map ar putea fi înșelate. Telefonul dvs. este de asemenea echipat cu un magnetometru, de ex. poate fi utilizat de o aplicație ca senzor de proximitate. Prin urmare, măsurătorile făcute de acest senzor ar putea fi incorecte dacă dispozitivul dvs. este plasat lângă un magnet.

Aceste tulburări depind în principal de durata expunerii câmpului și de rezistența câmpului. Vă rugăm să rețineți că telefoanele folosesc obiecte magnetice, cum ar fi microfoane și boxe. Cu toate acestea, câmpurile pe care le generează sunt foarte slabe și nu afectează funcționarea altor componente din mediul lor. Cu toate acestea, dacă așezați un magnet suficient de puternic pe telefon, acesta va funcționa defectuos. Și dacă expuneți dispozitivul în acest câmp pentru o lungă perioadă de timp, acestea ar putea fi permanente. Acest lucru se datorează faptului că unele componente metalice pot fi polarizate de acest câmp. Pentru a crea un magnet, pur și simplu frecați un obiect metalic de un magnet. Componentele metalice ale telefonului ar putea fi prin urmare magnetizate și pot crea un câmp magnetic perturbator permanent.

Cu toate acestea, aceste probleme de câmp magnetic sunt limitate, deoarece elementele de fixare magnetice pentru smartphone-uri au o rezistență magnetică scăzută. Telefoanele sunt în general ușoare și, prin urmare, nu necesită magneți puternici pentru a le atașa. De fapt, designerii telefoanelor mobile sau a elementelor de fixare magnetice efectuează studii pentru a reduce riscurile pe care le prezintă magnetismul. Cu toate acestea, pentru a evita orice risc, este suficient să folosiți un magnet de joasă intensitate.

Vezi si:  Cum putem face apeluri telefonice la volan?

Carcasa camerei și modele de camere Apple

Camera din spatele telefonului este mai susceptibilă la probleme de câmp magnetic decât camera selfie. Riscul apare în special atunci când camera telefonului, în cazul iPhone-ului în general, folosește sistemul OIS. Această tehnologie permite fotografierea de bună calitate chiar și atunci când dispozitivul este în mișcare. Dacă obiectivul aparatului foto schimbă brusc direcția, imaginile rezultate devin încețoșate. Pentru a reduce această neclaritate, camera trebuie să se deplaseze mai lent decât telefonul. OIS detectează mișcarea camerei și mișcă obiectivul camerei pentru a obține imagini mai clare. Pentru a face acest lucru, un giroscop funcționează împreună cu un magnetometru pentru a determina direcția exactă în care camera trebuie să se deplaseze pentru a compensa mișcarea. Aceasta înseamnă că, dacă magnetometrul este perturbat de un magnet, acesta transmite valori inexacte. Drept urmare, sunt luate imagini cu o calitate mai slabă. Ceilalți senzori pot prelua sarcina și pot încerca să îmbunătățească achiziția imaginii. Cu toate acestea, OIS necesită ca senzorul magnetic să funcționeze corect pentru performanțe optime.

Pentru a evita aceste tipuri de probleme, este important să vă asigurați că nu există un magnet lângă magnetometru. Dacă utilizați un capac magnetic sau un dispozitiv similar când faceți fotografii, îndepărtați-l. Dacă camera dvs. este încă încețoșată după îndepărtarea tuturor accesoriilor magnetice, verificați dacă problema nu are legătură cu câmpul magnetic. Testați camera din fața camerei pentru probleme similare. De asemenea, utilizați diferite aplicații de fotografiere pentru a verifica dacă problema este legată de aplicația de bază. În plus, puteți elimina, de asemenea, orice obiecte care ar putea interfera cu aparatul foto, cum ar fi Filmele de protecție sau chiar carcasa. Apoi curățați obiectivul camerei dvs. cu o cârpă din microfibră și verificați-l dacă există murdărie. Dacă este necesar, contactați Apple sau alte magazine aprobate de Apple.

Vezi si:  Cel mai bun suport auto pentru telefonul tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *