Masini electrice vs masini hibrid?

masini-electrice-vs-hibrid

Deși mașinile electrice sunt mai puțin dăunătoare pentru mediu, ele trebuie să țină cont mai multe costuri. Chiar merită să treci de la combustibil la energie electrică sau poate să optezi pentru o soluție alternativă?

Mașini electrice

Astăzi, schimbările climatice sunt unul dintre principalele subiecte de discuție, atât de mult încât au fost convocate întâlniri globale între șefii de stat și guvernul diferitelor țări pentru a găsi o soluție. Clima începe să se schimbe din ce în ce mai mult, iar acesta este un fapt. În Italia, acest lucru este evident atât din cauza temperaturilor ridicate din nord, cât și din diferitele fenomene climatice din ce în ce mai agresive.

Din acest motiv, încercăm să conducem mașini electrice, deoarece au un impact asupra mediului mult mai mic decât mașinile pe benzină. Cu toate acestea, în prezent există mai multe obstacole care împiedică vânzarea în masă a acestor vehicule noi. Primul este costul lor de producție, ceea ce nu permite tuturor producătorilor de automobile să facă modele accesibile. Iar accesibilitatea este a doua problemă, deoarece mașinile electrice încă costă mult mai mult decât mașinile pe benzină sau diesel. Așadar, nu toată lumea își poate permite luxul de a avea un model electric în garaj pentru utilizare în oraș.

Performanța mașinilor electrice este de asemenea mai scăzută, astfel încât acestea nu sunt încă adecvate pentru călătoriile lungi pe autostradă. De asemenea, trebuie să țineți cont de prezența scăzută a stațiilor de încărcare, în special în unele orașe și sate. O alternativă bună este să alegeți un model alimentat cu baterii, deoarece îl puteți încărca acasă, dar problema kilometrajului pe autostradă rămâne.

Cumpărarea unui dispozitiv electric este cu siguranță bună pentru mediul înconjurător, dar după cum putem vedea, este asociată cu o serie de dificultăți. Este posibil să fie nevoie să mai așteptăm câțiva ani pentru a vedea că modelele electrice sunt vândute la prețuri accesibile și servicii îmbunătățite care pot ajuta utilizatorii acestor vehicule. Teoretic, obiectivul viitor este înlocuirea vehiculelor pe bază de combustibil cu vehicule electrice, dar în acest moment pare o sarcină dificilă. În ceea ce privește costurile, tarifele publice pentru coloanele de taxe sunt în medie și pot varia de la model la model.

Masinile hibrid

Mașinile hibrid sunt o alternativă bună la mașinile electrice care se dovedesc în prezent de succes, deoarece combină un motor electric și unul cu combustie internă. Aceasta nu numai că amortizează costurile de combustibil, dar reduce și poluarea mediului. Deținerea unui hibrid înseamnă că aveți libertatea de a utiliza motorul electric pentru conducerea orașului și motorul cu combustibil pentru o conducere pe autostradă mai solicitantă. Hibrizii nu sunt atât de „noi”, de fapt primul a fost fabricat în 1997 de Toyota sub numele de Prius.

Aceste vehicule plătesc, de asemenea, o vinetă redusă și sunt scutite de impozit în unele regiuni pentru primii 5 ani după cumpărare. Deoarece au mai puține părți decât mașinile normale, hibrizii au costuri de revizuire mai mici și cupoane potențiale. În ceea ce privește costurile inițiale, economiile pot fi realizate datorită Ecobonus. La fel ca sistemul electric, hibrizii necesită, de asemenea, puțină experiență de conducere, deoarece trebuie să aplicați mai puțin presiune pe accelerator decât cu mașinile cu combustibil. Cu practica, puteți dezvolta o tehnică bună și puteți parcurge mulți kilometri cu un consum minim de combustibil.

Frânarea este, de asemenea, foarte importantă, deoarece unele modele au un sistem electric de încărcare a bateriei care folosește frâna. Posibilă prezență a unei transmisii automate poate fi puțin „traumatică” la început, pentru că dacă ai condus transmisia manuală de ani de zile, s-ar putea să simți că nu ai control complet asupra mașinii. După un timp, te obișnuiești cu el și poți conduce hibridul fără probleme.

Masinile care functioneaza pe combustibil normal

Combustibilul bogat în poluanți și scump ar trebui aruncat, dar rămâne la noi, obligându-ne la tarifele sale ieftine. Multe centre orașe reglementează traficul de vehicule cu combustibil și limitează familiile la faptul că doar o singură mașină poate conduce în zone cu trafic restricționat. În mod alternativ, mulți optează pentru mașini cu metan sau GPL, care au costuri semnificativ mai mici de combustibil.

Mașinile cu motoare cu combustibil necesită, de asemenea, mult mai multă întreținere, gândiți-vă doar la schimbarea uleiului sau la revizia tehnica. Uleiul economic 5w30 crește performanța vehiculului în toate anotimpurile și poate fi o soluție bună pentru a readuce o mașină mai veche pe pista. Dieselul și benzina sunt încă combustibilii prin excelență pentru cele mai puternice mașini, în special mașini sport sau curse, pe care va trebui să așteptați mulți ani pentru a le converti la unitatea electrică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *