Scania și Ericsson își unesc forțele

Stefania-Alina Hasan
martie 01, 2016 0 comentarii
Ericsson și Scania au început cercetările pentru accelerarea procesului de conectivitate a vehiculelor comerciale şi a infrastructurii, ambele companii fiind convinse că evoluţia tehnologiilor de comunicare şi implementarea reţelelor 5G vor facilita transporturile de persoane şi de marfă.
 
 „Discutăm de ceva timp despre introducerea comunicaţiilor între vehicul-vehicul şi vehicul-infrastructură iar acum aceasta chiar se realizează”, spune Håkan Schildt, Director Strategy and Business Development al diviziei Scania Connected Services & Solutions. „Acum există șanse reale pentru o comunicare fiabilă prin reţelele mobile.”
 
Scania a iniţiat conceptul de mers în convoi pentru camioane cu semiremorcă și astfel se reduce rezistența vântului şi consumul de carburant. În prezent, legislaţia permite mersul camioanelor în coloană, la o distanţă de siguranţă unul de altul, care folosesc sisteme comune precum radarul şi autopilotul. Cu toate acestea, o distanţă şi mai mică între vehicule, pentru o reducere şi mai mare a consumului de carburant, necesită comunicaţii vehicul-vehicul şi sisteme de control interconectate. Cercetarea realizată de Ericsson şi Scania a demonstrat că acum pot fi stabilite comunicaţii fiabile folosind reţelele 4G şi în viitor 5G.