Teamnet lansează un program specializat de pregătire în domeniul avioanelor fără pilot

transporter.ro
martie 02, 2016 0 comentarii

Unul dintre principalii integratori de sisteme din regiune și prima companie din România care proiectează și integrează în țară sisteme de aeronave fără pilot de tip enterprise, Teamnet a lansat primul program de cursuri practice de inițiere în domeniul tehnologiei UAV (Unmanned Aerial Vehicle) din România inițiat de o companie privată.

Lockheed Martin, una dintre cele mai mari companii care activează în domeniul aerospațial, de apărare, securitate și tehnologii avansate la nivel mondial, a susținut în cadrul acestei sesiuni de cursuri o prezentare aplicată a INDAGO, cu aplicabilitate directă în managementul situațiilor de urgență. Cu o rezistență extinsă și o utilizare intuitivă, INDAGO este un quadcopter din categoria sistemelor fără pilot (UAS) ale cărui funcționalități depășesc capabilitățile unei drone normale, oferind imagini din aer în doar câteva minute.

“Cred că aeronavele fără pilot de tip enterprise vor reprezenta una dintre cele mai mari investiții din regiune în următorii ani”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group. „De aceea, peste 100.000 de companii din toată lumea folosesc deja aeronavele fără pilot în activitatea lor, conform studiilor internaționale, piața mondială a tehnologiei autonome aeropurtate depășind 6,6 miliarde de euro anul trecut”, a continuat Padiu.

Există trei tipologii principale de UAV-uri: jucării (având ca particularitate zborul și dimensiunile reduse; acestea pot include senzori și camere), UAV-uri de consum (construite pentru a zbura în aer liber; acestea sunt pre-setate pentru a zbura, dar nu permit zborul pre-programat și controlat), UAV-uri din gama Enterprise, precum Hirrus UAV, proiectat și integrat de Teamnet (destinat utilizării în scop profesional, fie prin transmisie video HD sau prin colectare de imagini de înaltă rezoluție etc.). Aeronavele fără pilot din zona Enterprise au o capacitate de integrare de senzori mai performanți și furnizeaza autonomie și stabilitate.