title map paper

Iliuță Expedition, Călărași: „În fiecare an pleacă doi, trei șoferi”

Iliuta Expedition

Iliuță Expedition a fost înființată în 2009, dintr-o pasiune pentru vehiculele mari, pe care o are din copilărie, tânărul de 23 de ani, Claudiu Iliuță, administratorul companiei. Specializată în transport cu bascule de cereale, compania realizează însă și transport intern și internațional.

„Noi suntem fermieri la bază. Tata avea două camioane, mie mi-au plăcut foarte mult și așa am început. În momentul de față avem 31 de camioane. Avem și casă de expediții”, afirmă Claudiu Iliuță, administratorul Iliuță Expedition.

Ca și alte firme de transport pe care le-am întâlnit cu ocazia acestui proiect, compania din Călărași se confruntă cu fluctuația de personal în rândul șoferilor, dar și cu prețurile în creștere ale polițelor RCA. „În jur de doi, trei șoferi pleacă în fiercare an și astfel ne confrutăm cu o mare criză de șoferi. Avem parte de o concurență neloială. Toată lumea trage de prețuri în jos, profitând de faptul că a scăzut prețul motorinei. De două luni de zile am un șoc cu prețurile RCA, care au crescut foarte mult în ultima perioadă. Nu știu unde se va ajunge”, mai spune Claudiu Iliuță.

„Anul acesta, din punct de vedere al transportului de cereale a fost un an mai slab, comparativ cu anul trecut, din cauza prețurilor. S-a intensificat concurența pe acest segment și astfel au scăzut și prețurile. În 2015 ne-am dezvoltat mai mult divizia de camioane cu prelată, pentru că a mers transportul extern bine”, completează acesta.