title map paper

Sidertrans, Călărași: „Pe Comunitate lucrurile sunt mult mai stabile față de ce e pe piața din România”

sidertrans

Sidertrans este o companie apărută în piață în 1994, prin separarea activității de transport din cadrul fostului combinat siderurgic din Călărași. Anul acesta, deși firma a înregistrat o creștere a volumului pe partea de transport intracomunitar, directorul general Gheorghe Dobre afirmă că volumul societății este mai mic, din cauza scăderii volumelor de pe piața internă.

„Plecând din combinat am putut să privatizăm societatea, iar astăzi compania este 100% privată. Ca și cifră de afaceri în 1995 am lucrat cel mai mult, având un singur partener, și anume combinatul. (…) Acum lucrăm numai pe partea de mărfuri generale. Activitatea este împărțită în partea de transport comunitar și cea de transport intern, inclusiv Bulgaria, pentru că distanțele de transport sunt relativ scurte”, explică Gheorghe Dobre, directorul general al Sidertrans, companie cu o flotă de 29 de vehicule în parc.

„Comparativ cu 2014, volumul activității este mai mic, din cauza volumelor interne, care sunt mai mici. Scăderea provine de la acciza de carburant. Am pierdut foarte mult din volumele de contract din Bulgaria pentru că nu am putut face față concurenței de la ei. Motorina a fost și este încă sub prețul din România. Pe partea de transport intracomunitar am înregistrat o creșterea de 12-13%, din faptul că am eficientizat transportul, vizavi de timpi, dar și datorită faptului că acolo lucrurile sunt mult mai stabile față de ceea ce se întâmplă pe piața românească”, completează Gheorghe Dobre.